image
Sursa foto: libertatea.ro

Foștii premieri polonezi se mută la Bruxelles: Șase dintre ei au fost aleși în Parlamentul European

Şase foşti premieri ai Poloniei vor face parte din noul Parlament European, printre care Beata Szydło, care în alegerile europene din 26 mai a obţinut 524.951 de voturi, mai multe decât orice polonez care a candidat vreodată în acest tip de scrutin, relatează miercuri thenews.pl. Cei șase i se vor alătura la Bruxelles unui alt fost șef al Guvernului de la Varșovia, Donald Tusk, care se află la al doilea mandat de președinte al Consiliului European.

Un alt fost prim-ministru polonez care a obţinut un mandat de eurodeputat este Jerzy Buzek, fost preşedinte al Parlamentului European în perioada 2009-2012.

Pe lista foştilor şefi ai guvernului polonez aleşi duminică membri ai Parlamentului European se mai află Ewa Kopacz, Włodzimierz Cimoszewicz, Marek Belka şi Leszek Miller.

De asemenea, mai mulţi actuali membri ai guvernului de la Varşovia se află printre noii eurodeputaţi polonezi. Unul dintre cei 52 de eurodeputaţi polonezi desemnaţi duminică, Dominik Tarczyński, îşi va prelua mandatul numai după ce Regatul Unit va fi părăsit Uniunea Europeană, a anunţat postul public de televiziune polonez TVP.

Prezenţa la vot în scrutinul din 26 mai din Polonia a fost de 45,68%.

sursa:Libertatea.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: