Recruta minore spunându-le că le va angaja la Piața Centrală, după care le punea să se prostituieze. Un bărbat din Cricova, reținut

Un bărbat cu vârsta de 50 de ani, domiciliat în orașul Cricova a fost reținut fiind suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

Foto: UNIMEDIA

Oamenii legii au stabilit că de la începutul anului 2018, bărbatul a profitat de poziția de vulnerabilitate a cinci tinere, printre care două minore, pe care le-a determinat să presteze servicii sexuale.

Minorele au fost recrutate sub pretextul angajării în calitate de vânzător la ghereta de fructe gestionată de către suspect, amplasată în Piața centrală din mun. Chișinău. Ulterior, tinerele erau impuse să presteze servicii sexuale comerciale beneficiarilor identificați din timp de către traficant.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, la 21 mai curent, suspectul a fost reținuți în flagrant.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 de lei de la fiecare client, ulterior, minorele erau deposedate de mijloacele bănești acumulate.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, iar suspectul a fost arestat pe un termen de 20 zile.

Dacă va fi dovedită vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.


Pub