(video/update) Andrei Tranga rămâne în arest: Curtea de Apel a respins recursul avocaților

(update 15:48) Andrei Tranga rămâne în arest. Curtea de Apel a respins recursul avocaților

(update) Omul de afaceri nu este prezent la ședința de judecată. Potrivit avocatului, motivul invocat de clientul său ar fi că dânsul are parte „de o justiție incorectă”.

Foto: Andrei Tranga

De asemenea transmisiunea live a fost întreruptă, fiind interzise camerele de luat vederi în timpul ședinței, doar la final când va fi pronunțată sentința.

O nouă ședință de judecată în cazul omului de afaceri Andrei Tranga. Avocații acestuia contestă decizia Judecătorie Ciocane, prin care se prelungește mandatul de arestare. UNIMEDIA transmite live.

UNIMEDIA precizează că avocatul lui Tranga a declarat că„Nu există nicio probă. Singura probă este singură declarația denunțătorului Viorel Vărzari”. Vărzari nu a deținut niciodată întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”. Acesta a fost doar administrator până pe 8 aprilie curent. Iar în ziua depunerii denunțului, acesta nu ocupa nicio funcție”.

UNIMEDIA amintește că avocatul proprietarului rețelei de restaurante „Andy’s pizza” și „La plăcinte”, Ion Dron, afirmă că, potrivit materialelor dosarului, afaceristul AndreiTranga ar fi fost arestat, de fapt, pentru „trafic de influență”, și nu pentru un presupus „atac raider” așa cum a fost prezentată informația de procurori în spațiul public. Declarația a fost făcută într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA e către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12.00.

De asemenea, cu un mesaj pe facebook a venit lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

UNIMEDIA amintește că cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.


Pub