România: Cine ar putea să ia locul lui Liviu Dragnea la șefia Camerei Deputaților. Opoziția are un candidat comun

Forfotă în Parlamentul României. Astăzi urmează să se decidă cine i-a locul lu Liviu Dragnea la funcția de președinte al Camerei deputaților, după ce liderul PSD a fost aresta. Social democrații vor să-și păstreze mandatul, iar cei din opoziție au un candidat comun.

Foto: evz.ro

Aleșii puterii din România au susținut că mai au încă majoritatea necesară, dar același lucru pretind și partidele din opoziție, transmite stirileprotv.ro.

Partidele din opoziție s-au coalizat și susțin un singur candidat, pe Raluca Turcan, de la PNL.

Social-democrații îl susțin pe deputatul Marcel Ciolacu, însă pentru desemnarea sa în funcție au nevoie de voturile celor de la ALDE, precum și a celor din Pro România, partidul lui Victor Ponta. După câteva negocieri, se pare că Pro România ar fi de acord cu alegerea lui Ciolacu în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În ceea ce privește susținerea ALDE, astăzi a apărut o situație surprinzătoare pentru președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce comisia juridică a Senatului a încuviințat cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Tăriceanu.

El este acuzat că în perioada că în perioada când a fost premier ar fi primit în jur de 800.000 de dolari de la o firmă austriacă pentru a promova în Guvern anumite hotărâri de lege.

Amintim că acum două zile, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul “DGASPC Teleorman”, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

În aceeași zi, Liviu Dragnea a mers să se predea autorităților. Fostul șef PSD a fost încarcerat în Panitenciarul Rahova din România.

Tot pe 27 mai, liderii PSD s-au întâlnit în ședință de urgență și au decis ca prim-ministra Viorica Dăncilă să preia funcția de președintă a PSD.


Pub