(video) Primele declarații ale lui Mihail Saakaşvili, întors în Ucraina, după ce Zelensky i-a reîntors cetățenia

După ce acum o zi președintele ucrainean, Vladimir Zelensky, a reîntors cetățenia ucraineană lui Mihail Saakașvili, astăzi, 29 mai, fostul președinte georgian a ajuns pe aeroportul de la Kiev.

Foto: Radio Europa Liberă

„Am revenit aici pentru a face ce pot eu cel mai bine - să construiesc ceea, ce nu mi-au permis să fac la Odesa. Acum vreau, împreună cu voi, să fac ceva inedit, pentru ca politica din Ucraina să devină altfel”, a declarat Saakașvili jurnaliștilor, fiind întâlnit pe aeroport de numeroși susținători.

UNIMEDIA amintește că președintele ucrainean, Vladimir Zelensky, a reîntors cetățenia ucraineană fostului președinte georgian Mihail Saakașvili. Acest lucru este menționat în decretul liderului ucrainean.

Fostul șef al regiunii Odessa, Mikhail Saakașvili, în 2017 prin decretul președintelui Ucrainei Petro Poroșenko a fost lipsit de cetățenia sa ucraineană. Politicianul a fost acuzat de colaborarea cu grupurile criminale, precum și de că ar fi primit bani din partea Rusiei pentru finanțarea acțiunilor de protest pentru a răsturna guvernul din Ucraina.

În 2018, Sakashvili a fost expulzat din Ucraina în Polonia și a interzis intrarea pe teritoriul Ucrainei până în 2021.

Faptul că Saakașvili a fost ilegal privat de cetățenie și a fost expulzat din țară, a declarat recent președintele rus Vladimir Putin.


Pub