(doc) Consiliul Raional Criuleni și-ar fi achiziționat două automobile ce valorează peste 770 de mii de lei. Lilian Carp: „Îl îndemn pe Ion Țurcan să renunțe la luxul acestor mașini”

Consiliul Raional Criuleni și-ar fi achiziționat două automobile, iar ambele valoarează peste 770 de mii de lei. Cel puțin aceasta susține deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, care a făcut public și un document ce ar confirma informația.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit documentului, în total, au fost alocate peste 770 de mii de lei pentru achiziționarea a două automobile, în valoare de 552 de mii de lei și a doua în valoare de 220 de mii de lei.

„Am promis să public documente prin care să vă arăt cum Consiliul Raional Criuleni în loc să rezolve problema gunoiștiilor neautorizate a decis să își cumpere o mașină de peste jumătate de milion de lei.

Îndemn proaspătul președinte ales al raionului, Ion Țurcan, să renunțe la luxul acestei mașini și să se ocupe de problema gunoiștii din s. Izbiște, dar și a altora de pe întreg raionul Criuleni”, a scris Carp pe pagina sa de facebook.

Lilian Carp / Sursa:Lilian Carp/facebook
document / Sursa:Lilian Carp/facebook
document / Sursa:Lilian Carp/facebook
document / Sursa:Lilian Carp/facebook

UNIMEDIA amintește că la sfărșitul lunii martie curent, fostul viceministru MAI, Ion Țurcan, a fost numit președintele raionului Criuleni.

UNIMEDIA amintește că Ion Țurcan a fost demis din funcție la unu noiembrie 2017, și numit în fucția de reprezentant plenipotențiar al Republicii Moldova în Biroul pentru coordonarea combaterii criminalității organizate pe teritoriul statelor CSI.

Numele lui Ion Țurcan a figurat într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice din 2004, în legătură cu protejarea unor transporturi cu marfă de la piața Km 7 din Odesa, care intrau în R. Moldova prin vamă fără să fie înregistrate.

Atunci a fost demarată o anchetă penală, dar nu a mai fost anunțată finalitatea ei. După acest caz, ministrul de atunci Gheorghe Papuc l-a somat pe Ion Țurcanu să-și prezinte demisia. A revenit în Ministerul de Interne în iulie 2009, fiind promovat la șefia Batalionului cu destinație specială „Fulger”.


Pub