Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Achiziționarea echipamentelor pentru întreținerea bazinelor acvatice din Chișinău

   1945

Municipalitatea va achiziționa în anul curent, echipamente pentru întreținerea bazinelor de apă din  Chișinău. Un concurs în acest sens, a fost lansat astăzi de către Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi". Informația poate fi consultată pe portalul guvernamental de achiziții electronice (achizitii.md).

Viitoarea achiziție constă din 16 aeratoare de apă și un utilaj special pentru curățarea apei din lacuri și a plajelor prin metode ecologice (soluție apoasă de NaCl). În acest scop, Î.M. „Spații Verzi" a prevăzut în bugetul pentru anul curent, suma de 1, 8 mil. lei.

Agenții economici interesați să participe la concurs sunt îndemnați să depună ofertele pe portalul achiziții.md. Tot aici pot găsi informațiile privind caietul de sarcini.

Menționăm că aeratoarele de apă vor fi instalate în lacul din Parcul „Valea Morilor" pentru curățarea apei. Funcționarea sistemelor de aerare va asigura oxigenarea apei, și respectiv vor fi diminuate cazurile de îmbolnăvire/pieire a peștilor. Mai mult, mișcarea apei va stopa procesul de înflorire a algelor și acumulare a nămolului.