/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/DOC/ Cu 1.5 mln de euro mai mult. De ce Guvernul a majorat suma de bani prevăzută pentru construcția Arenei Chișinău

29 mai 2019, ora 22:25

În document se menționează că pentru a fi dată în exploatare arena trebuie să fie conectată la toate rețele edilitare necesare. Astfel, din moment ce potrivit contractului de bază compania SUMMA are obligația de a proiecta, construi și amenaja toate rețelele edilitare doar în perimetrul terenului de 10 ha, iar ministerul și Apă Canal nu dispun de resursele necesare, s-a decis aprobarea unui act adițional la contract. Acesta prevede că Guvernul mai alocă 1,5 milioane de euro, bani în schimbul cărora partenerul privat se obligă că construiască și amenajeze rețelele exterioare de apă și canalizare.

Potrivit acordului, „rețele exterioare de apă și canalizare înseamnă un sistem de alimentare cu apă, proiectat ca un sistem circular, compus din 2 reţele de apeduct (o reţea de apeduct cu diametrul de 315 mm şi lungimea de 650 de metri și o reţea de apeduct cu diametrul de 315 mm şi lungimea de 1500 de metri) și sistemul de evacuare a apelor, care va fi prevăzut cu canalizare menajer – fecaloidă (diametrele diferite), inclusiv conectarea în această reţea a colectorului de canalizare cu diametrul 250 mm sub presiune de la com. Stăuceni, ambele sisteme fiind proiectate, construite și amenajate de la și conectate la punctele de conexiune corespunzătoare din afara
terenului de 10 ha, destinat pentru construcția arenei polivalente, și până la punctele de conexiune ale sistemelor
corespunzătoare de pe terenul destinat construcției arenei polivalente.”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram