La Chișinău ar putea fi deschisă Ambasada Kazahstanului, iar la Nur-Sultan, Ambasada Republicii Moldova. Intențiile lui Igor Dodon

La Chișinău ar putea fi deschisă Amabsada Kazahstanului, iar la Nur-Sultan, Ambasada Republicii Moldova. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, după o întrevedere cu Președintele Kazahstanului, Kassym-Jomart Tokayev.

Foto: Igor Dodon/facebook

„În cursul întrevederii am apreciat pozitiv baza normativă și de drept, care include 31 de acorduri bilaterale în majoritatea domeniilor de cooperare, inclusiv cu privire la încurajarea și protecția reciprocă a investiților.

În context, am menționat interesul reciproc față de creșterea nivelului de reprezentanță diplomatică a țărilor noastre pînă la rangul de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar și deschiderea ambasadelor la Chișinău și Nur-Sultan.

De asemenea, am subliniat importanța dinamizării activității Comisiei Interguvernamentale bilaterale, însă acest lucru depinde de reglementarea problemelor politice interne din Republica Moldova”, a scris Dodon în postarea sa pe facebook.

Igor Dodon întreprinde în perioada 28-29 mai o vizită în capitala Kazahstanului, unde va participa la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA).


Pub