Iaşi: Opt kilometri de garduri de protecţie, 30.000 de pelerine de ploaie şi 100.000 de sticle de apă, pregătite pentru vizita Papei Francisc

Opt kilometri de garduri de protecţie vor fi montate la Iaşi, în centrul oraşului, pentru vizita Papei Francisc, toate forţele de ordine din judeţul Iaşi urmând a fi mobilizate pentru acest eveniment. Vor fi pregătite 100.000 de sticle de apă şi 30.000 de pelerine de ploaie.

Foto: Bucuresti FM

Biroul de presă al Primăriei Iaşi a anunţat, marţi, că municipalitatea a închiriat 2.500 de garduri metalice, prin procedură de achiziţie publică, iar în timpul vizitei la Iaşi a Papei Francisc vor fi montaţi opt kilometri de gard metalic, transmite news.ro.

Totodată, primăria a cumpărat 90.000 de sticle de apă de 0,5 litri şi a primit încă în jur de 10.000 cu titlu de sponsorizare. Acestea vor fi împărţite la punctele de prim ajutor şi informare.

De asemenea, o firmă privată a pregătit 30.000 de pelerine de ploaie pentru orice eventualitate.

Echipele municipalităţii vor monta 300 de toalete ecologice şi 30 pentru persoane cu dizabilităţi, care vor fi amplasate în zonele evenimentului, la locurile de parcare/ transfer şi pe trasee.

Mai multe străzile din centrul Iaşiului vor fi sâmbătă închise circulaţiei.


Pub