Sute de oameni s-au adunat în Piața Victoriei după condamnarea liderului PSD
Externe 28 mai 2019, 17:48 | 1011

Sute de oameni s-au adunat aseară în Piață Victoriei din București pentru a sărbători rezultatul alegerilor europarlamentare. S-a întâmplat la scurt timp după condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, care a și fost dus la Penitenciarul Rahova. Oamenii au cerut demisia ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, și s-au declarat solidari cu românii din diaspora care nu au putut să-și exercite duminică dreptul la vot.

Sărbătoarea primei victorii” a fost organizată pe rețelele de socializare, la scurt timp după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Cei care au răspuns apelului de a veni în centrul Bucureștiului au adus cu ei sticle de șampanie.

Ulterior, oamenii au pornit în marş spre Ministerul de Externe pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul în care au fost organizate secţiile de votare din diaspora şi pentru a cere demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu.

După ce a declarat că nu are nimic să-și reproșeze, ministrul Teodor Meleșcanu a cerut iertare de la românii care nu au putut vota la alegerile europarlamentare şi referendum. Totodată, a anunţat că a dispus o anchetă în ţările unde au existat probleme, dar despre demisia sa... nici vorbă. 

Opinia ta contează. Comentează!