20:09:25 18.04.2024
Stiri

Dezvăluiri din interiorul PPDA. De ce 21 membri importanți ai OT Fălești au PĂRĂSIT formațiunea lui Năstase

Partide/Comunicate 28.05.2019 19:01 Vizualizări3033 Autor: Ziarul National
Dezvăluiri din interiorul PPDA. De ce 21 membri importanți ai OT Fălești au PĂRĂSIT formațiunea lui Năstase platformada.md


Fostul secretar al Organizației Teritoriale Fălești a Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Vitalie Ghervas, a dezvăluit motivele pentru care dânsul, alături de alți 20 de colegi de-ai săi, au decis să părăsească formațiunea lui Andrei Năstase.

„Prin metoda abuzivă a deputatului Chiril Moţpan, încălcare a statutului Platformei „DA”, a fost ales alt preşedinte la Făleşti. Nu am fost anunțați. Am fost invitaţi la sediul partidului pentru a discuta situaţia social-politică din ţară, însă la invitaţia asta au venit zece oameni străini pe care noi până acum nu i-am văzut. La replica noastră ne-au închis gurile”, a declarat acesta, citat de publika.md.

Ghervas a mai adăugat că jumătate dintre colegii care au părăsit PPDA vor adera la alte partide.

Întrebat despre aceste plecări, liderul PPDA a spus inițial că ar fi vorba de „un fals”. Totuși, Năstase s-a văzut nevoit să recunoască că unii membri PPDA au părăsit formațiunea. „Ieşiri publice ale unor oameni care şi-au demonstrat lipsa de caracter şi lipsa de principii specifice”, a menționat Năstase, cu referire la cei 21 de foști colegi de-ai săi.

Secretarul general al PPDA, Chiril Moțpan, a avut o reacție trasă la indigo cu cea a șefului său de partid. Inițial a zis că informația despre plecarea celor 21 de colegi este un fals, pentru ca mai târziu să declare contrariul. „Câteva persoane, într-adevăr, nu s-au regăsit în cadrul Partidului Platforma „Demnitate şi Adevăr” şi au hotărât să plece, să se retragă”.

Recent, 13 membri ai biroului organizației teritoriale din raionul Soroca au părăsit PPDA. În declaraţia semnată de aceştia, se spune că nu mai suportă umilinţa la care au fost supuşi de conducerea partidului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md