(video) Cum a fost la a doua etapă a Campionatului Naţional de Karting. Rezumat şi rezultate

Sâmbătă, 18 mai 2019, în or. Grigoriopol a avut loc a doua etapă a Campionatului Național de Karting, iar această etapă a adus mai multe îmbunătățiri organizatorice.

Mai mult decât atât, la această etapă a fost prezent și Zrinko Gregurek, Președintele Zonei Central Europene FIA (FIA-CEZ) – Membru World Motorsport Council (WMSC). Oaspetele a avut șansa să urmărească cursele și să ia notițe despre nivelul de organizare al etapelor Campionatului Național de Karting.

Competiția a fost susținută de partenerii Total Wash și LOREDANTRANS, precum și câţiva parteneri media printre care se numără şi AutoBlog.md. A doua etapă a adunat un număr promițător de concurenți – un total de 16 piloți s-au luptat în trei clase:

  • Național Mini (copii 9-12 ani)
  • Rotax MAX Senior (14+ ani)
  • KZ2 (15+ ani)

Aşa cum s-a întâmplat şi în cadrul primei etape din acest an, pentru cea de-a doua etapă unicul pilot din clasa juniorilor, Mazur Roman (77), a participat împreună cu piloții clasei Rotax Max Senior. În aceeași clasă au revenit piloți precum multiplul campion Munteanu Eugen (22), dar și Caraganciu Constantin (4), Podmoghilnîi Artiom (5), Gaburici Nichita (8) și Rusanovschi Teodor. Astfel, clasa Rotax a devenit cea mai numeroasă cu un total de 8 piloți la număr!

În timpul întregii zile piloții au avut de îndurat căldură insuportabilă și vânturi puternice. Norii amenințau cu ploaie, dar timpul a ținut cu participanții și nu a dat cursele peste cap, deși de foarte multă vreme piloții nu au mai pilotat pe circuitul umed. După antrenamente a avut loc şi ceremonia de deschidere a competiţiilor.

Au urmat calificările pe clase. Rezultatele calificărilor sunt prezentate mai jos:

Calificările

Național Mini
1. Negruța Mark (17) – 51.287 sec.
2. Mitcovschi Stanislav (15) – 52.443 sec.
3. Golovanov Alexei (7) – 57.135 sec.
4. Crudu David (10) – 1:01.660 sec.

KZ2
1. Dragulean Daniil (47) – 46.571 sec.
2. Molocenco Vitalie (11) – 47.135 sec.
3. Gușan Nicolae (12) – 49.281 sec.
4. Colesnicov Dmitrii (9) – 51.892 sec.

Rotax MAX Senior
1. Munteanu Eugen (22) – 46.557 sec.
2. Balbiano Edoardo (69) – 46.924 sec.
3. Mazur Roman (77) – 47.338 sec.
4. Caraganciu Constantin (4) – 48.189 sec.
5. Podmoghilnîi Artiom (5) – 48.716 sec.
6. Gasan Denis (19) – 48.918 sec.
7. Gaburici Nichita (8) – 49.266 sec.
8. Rusanovschi Teodor (27) – DSQ

Cursele clasei Național Mini

Din primii metri Negruța Mark (17) a arătat un ritm extrem de dinamic dominând semi-finala din clasa copiilor. Mitcovschi Stanislav (15) a încercat să mențină ritmul liderului, dar nu a reușit. Astfel, Mark s-a îndepărtat de urmăritori fără a avea o oarecare concurență. În spatele celor doi au fost Golovanov Alexei (7) și Crudu David (10), care conduceau cu distanțe simțitoare între ei. Astfel, rezultatele calificărilor s-au reflectat și în rezultatele semi-finalei.

Cursa finală a fost la fel de predictibilă. Aceasta a fost în totalitate identică semi-finalei, cu excepția celor 10 tururi din finală, în locul celor 7 din semi-finală. De această dată Mitcovschii Stanislav (15) a încercat ceva mai intens să-i calce pe urmele lui Negruța Mark (17), dar peste câteva tururi cedează, iar Mark se îndepărtează de el semnificativ. Deși este la o distanță impresionantă de urmăritori, Negruța Mark (17) nu se relaxează și continuă să înregistreze tururi rapide până la finalul cursei.

Cursele clasei KZ2

Câștigătorul calificărilor, Dragulean Daniil (47), a fost extrem de rapid și în curse. Dar unul din favoriții clasei, Molocenco Vitalie (11), nu s-a lăsat de gândul la victorie și a început să atace liderul din primele tururi. Deja către turul doi atacurile lui Vitalie față de Daniil au devenit din ce în ce mai agresive.

Pe parcursul cursei, deși avea un ritm mai ridicat, Vitalie nu reușea să-l depășească pe Daniil. De fiecare dată când încerca să-l depășească, greșea sau chiar provoca un contact cu concurentul, pierzând secunde prețioase și având nevoie de ceva timp pentru a recupera secundele pierdute și de a încerca să depășească rivalul.

În una din ultimele încercări ale sale, Molocenco Vitalie (11) a derapat de pe traseu, iar acest lucru l-a costat un victoria, pentru că după aceea pilotul nu a mai avut șanse reale pentru al depăși pe Dragulean Daniil (47), care a devenit câștigător.

Între timp, în spatele liderilor Gușan Nicolae (12) a cedat la start poziția a treia lui Colesnicov Dmitrii (9), dar către finele primului tur și-a redobândit-o și a început să se îndepărteze masiv de adversar, finalizând cursa pe locul trei.

Finala s-a desfășurat pe un scenariu similar semi-finalei, dar de această dată Molocenco Vitalie (11) a încercat să-l depășească pe Dragulean Daniil (47) direct la start, dar a eșuat, Daniil sporindu-și ritmul pentru a se îndepărta de urmăritor.

La rândul său, Gușan Nicolae (12), iarăși a avut un start mai slab, lăsându-l pe Colesnicov Dmitrii (9) să treacă în față. Lui Nicolae i-a trebuit ceva mai mult de un tur ca să-și recupereze poziția printr-o manevră fulgerătoare, care a fost neașteptată pentru Dmitrii.

Incredibil, dar către sfârșitul cursei Molocenco Vitalie (11) l-a ajuns pe Dragulean Daniil (47) și a început să-l atace intens. Mai multe încercări de atac din partea lui Vitalie au eșuat, iar ultimul atac chiar în ultimul tur s-a soldat cu derapajul lui Vitalie, care avea să-l coste chiar și a doua poziție! Din fericire pentru dânsul, Vitalie a revenit în cursă chiar în fața lui Gușan Nicolae (12), pentru a finaliza pe locul secund în spatele lui Daniil, care a dominat clasa karturilor cu cutie de viteze.

Cursele clasei Rotax MAX

Cea mai numeroasă clasă dintre toate a oferit piloților, dar și spectatorilor un show pe cinste, pe care toți îl urmăreau cu sufletul la gură. Exact înainte de start Gaburici Nichita (8) a părăsit cursa din cauza unor probleme tehnice. Startul a fost dat, iar Mazur Roman (77) a atacat agresiv depășindu-l pe Balbiano Edoardo (69). Cel din urmă a accelerat intens, iar piloții au mers câteva sute de metri paralel, până când Edoardo nu și-a redobândit poziția secundă.

Rusanovschi Teodor (27) a fost descalificat în manșele de calificări fiind nevoit să ia startul de pe ultima poziție, iar ghinionul l-a așteptat chiar din primul tur atunci când kartul pilotului a avut careva probleme, oprind pe marginea traseului. Teodor a reușit să-l repornească exact în momentul în care liderii mergeau deja pe cel de-al doilea tur și erau chiar în spatele său.

Între timp, Gasan Denis (19) a reușit să-i depășească pe Caraganciu Constantin (4) și Podmoghilnîi Artiom (5), urcând pe poziția a patra. Cu un tur mai târziu, în încercare de depășire, Podmoghilnîi Artiom (5) îl lovește din spate pe Gasan Denis (19), ambele karturi oprindu-se în loc, fiind depășite de către Caraganciu Constantin (4).

Din cauza acestei lovituri kartul lui Denis funcționa tot mai rău, pierzând din viteză, astfel fiind depășit de către Podmoghilnîi Artiom (5). Până la urmă Denis a fost nevoit să abandoneze cursa.

Cu un avantaj imens cursa a fost câștigată de către Munteanu Eugen (22), fiind urmat de către Balbiano Edoardo (69), Mazur Roman (77), Caraganciu Constantin (4), Podmoghilnîi Artiom (5) și Rusanovschi Teodor (27), care a venit pe ultimul loc, în ciuda faptului că aproape toată cursa a stat în spatele lui Balbiano Edoardo (69).

În finală a reușit să participe și  Gaburici Nichita (8), iar Gasan Denis (19) nu a putut lua startul în cursă. Direct de la start piloții au început să atace cu agresivitate, astfel, Caraganciu Constantin (4) a reușit să-l depășească pe Mazur Roman (77) și să urce pe trei, iar Rusanovschi Teodor (27) urcă pe poziția a cincea depășindu-l pe Podmoghilnîi Artiom (5). Deja către al doilea tur liderul cursei, Munteanu Eugen (22), s-a îndepărtat drastic de urmăritori.

Ulterior Teodor a început să-l atace intens pe Roman, dar cel din urmă, pentru a nu se lăsa depășit, l-a întrecut pe Constantin, urcând pe poziția a treia, astfel Constantin fiind lăsat drept pradă lui Teodor. Ceva mai în spate Nichita reușește să-l depășească pe Artiom și să urce pe poziția a șasea. Artiom a încercat să-l contraatace pe Nichita, dar a derapat de pe circuit ratând punctul de frânare. Artiom a revenit în cursă dar a pierdut mult timp.

După mai multe atacuri timp de câteva tururi bune, Rusanovschi Teodor (27) reușește să-l depășească pe Caraganciu Constantin (4) și să urce pe poziția a patra. După ceva timp Constantin este depășit și de către Nichita.

Următoarele tururi nu au bucurat cu careva evenimente spectaculoase, piloții fiind la distanțe simțitoare unii de alții, cu excepția lui Balbiano Edoardo (69) și Mazur Roman (77), care duceau o luptă pentru locul secund. Deși ataca destul de des, Roman așa și nu a reușit să-l depășească pe Edoardo. Victoria a obținut-o Munteanu Eugen (22).

După finalizarea curselor în toate clasele, a avut loc decernarea premiilor, de la care nu au lipsit diplomele, cupele, medaliile și dușul de șampanie!

Câștigătorii și premianții celei de-a doua etape din Campionatul Național de Karting 2019:

Național Mini

1. Negruța Mark (17)
2. Mitcovschi Stanislav (15)
3. Golovanov Alexei (7)
4. Crudu David (10)

KZ2

1. Dragulean Daniel (47)
2. Molocenco Vitalie (11)
3. Gușan Nicolae (12)
4. Colesnicov Dmitrii (9)

Rotax MAX Junior

1. Mazur Roman (77)

Rotax MAX Senior

1. Munteanu Eugen (22)
2. Balbiano Edoardo (69)
3. Rusanovschi Teodor (27)
4. Caraganciu Constantin (4)
5. Podmoghilnîi Artiom (5)
6. Gaburici Nichita (8)
7. Gasan Denis (19)

În clasamentul echipelor a dominat echipa Poligon, pe locul secund s-a clasat echipa Pilot – Grigoriopol, iar pe trei – Team Formula.

Vezi AICI galeria completă de fotografii de la a doua etapă a Campionatului Național 2019

Vezi AICI rezultatele complete

Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Karting se va desfăşura în ziua de 9 iunie 2019.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/