‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru prima dată în istorie, cireșele din Uzbekistan au ajuns pe rafturile magazinelor din...

Pentru prima dată în istorie, cireșele din Uzbekistan au ajuns pe rafturile magazinelor din Marea Britanie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe rafturile magazinelor din Londra au apărut pentru prima dată în istorie cireșe produse în Uzbekistan. Acest lucru a fost anunțat de către consilierul tehnic șef al Organizației Internaționale a Muncii din Uzbekistan, Jonas Astrup, scrie Kursiv.kz.

Potrivit lui, cireșele din Uzbekistan pot fi deja cumpărate la cea mai mare piață angro din Londra – Western International Market, unde o cutie de cinci kilograme de cireșe se vinde cu 35 de lire sterline. În magazinele din Londra, cireșele sunt vândute la un preț de 9,99 lire per kilogram. Compania exportatoare este Gold Fruits Export Export, înregistrată în Tașkent.

„Cireșele noastre au ajuns pe rafturile supermarketurilor din Londra. Potrivit experților în agricultură, un hectar de bumbac oferă 25-50 de dolari profit, de grâu – 150 de dolari, iar un hectar horticol – de la 600 până la 3 500 de dolari. 80% din apa noastră este utilizată pentru irigarea câmpurilor neprofitabile de bumbac și grâu. Trebuie să protejăm apa, să o utilizăm rațional la producerea fructelor, care aduc un profit foarte bun. Putem vinde cireșe, caise, piersici, struguri, stafide, nuci în întreaga lume la prețuri exorbitante”, a declarat Aziza Umarova, expert în administrația publică din Uzbekistan.

Pentru prima dată, Uzbekistan a început să exporte cireșe în țări сe nu au fost membre CSI în anul 2013. Primul importator al acestui produs a fost Coreea de Sud. Anul trecut, au început primele livrări de cireșe proaspete în Emiratele Arabe Unite și China.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›