Trei persoane au fost reținute: Dețineau mai multe recipiente, cu o cantitate totală de 119 kg și 30 litri de substanțe toxice

Procurorii din cadrul oficiului ,,Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal au curmat activitatea unui grup criminal organizat specializat în contrabandă cu substanțe toxice.

Foto: PCCOCS

Activitatea ilegală a grupării a fost documentată pe parcursul a două luni de zile, acumulându-se probatoriul necesar pentru demararea operațiunii de reținere și de efectuare a perchezițiilor cu scopul identificării tuturor făptuitorilor.

Potrivit datelor urmăririi penale, substanțele restricționate erau procurate din orașul Cernăuți (Ucraina) și introduse de către membrii grupului criminal clandestin în țara noastră, prin eludarea controlului vamal.

Doi dintre suspecți au fost reținuți în urma unui flagrant, realizat de procurorii PCCOCS și ofițerii vamali, în momentul transmiterii unui lot de produse de uz fitosanitar.

În rezultatul perchezițiilor operate au fost depistate mai multe recipiente, cu o cantitate totală de 119 kg și 30 litri de substanțe toxice.

În total ca rezultat al perchezițiilor și a măsurilor speciale de investigații, trei bărbați au fost reținuți pe un termen de 72 de ore iar ulterior procurorii au solicitat aplicarea măsurii arestului preventiv.

La momentul actual, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a suspecților și identificarea tuturor persoanelor implicate în schema infracțională.

Contrabandă cu substanțe toxice / Sursa:PCCOCS
Contrabandă cu substanțe toxice / Sursa:PCCOCS
Contrabandă cu substanțe toxice / Sursa:PCCOCS
Contrabandă cu substanțe toxice / Sursa:PCCOCS

Astfel învinuiții, cu vârste cuprinse între 34 și 38 de ani, riscă până la 10 ani de închisoare pentru contrabandă cu substanțe toxice.


Pub