După Chirtoacă și Grozavu, și Ruslan Codreanu vine cu promisiunea privind taxarea electronică în transportul public din Chișinău

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, anunță pe Facebook că astăzi sunt lansate procedurile de licitație pentru selectarea companiei care să implementeze proiectul privind taxarea electronică în transportul public din capitală, însă șeful adjunct al Direcției transport public și căi de comunicație, Lilian Copaci, îl contrazice.

Foto: UNIMEDIA

Contactat de IPN, ultimul a spus că astăzi a avut loc o ședință a comisiei pentru desfășurarea licitației, la care au fost discutate chestiuni organizatorice..

În cadrul discuțiilor au apărut unele probleme privind procesul de organizare, care urmează să fie înlăturate, ulterior va fi posibilă lansarea licitației. Lilian Copaci și-a exprimat speranța că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul săptămânii.

Pe Facebook, Ruslan Codreanu a scris că taxarea electronică în transportul public este unul din marile proiecte ale municipiului, un proiect pe care se ambiționează să îl realizeze în acest an. Potrivit edilului, e-ticketing va aduce optimizarea costurilor, ridicarea veniturilor din vânzarea biletelor și mai multă comoditate pentru locuitori și oaspeții orașului.

La începutul anului, autoritățile municipale estimau că lucrările pentru implementarea sistemului de etichetare electronică în troleibuzele din Chișinău vor începe anul acesta. Proiectul Caietului de Sarcini era remis Centrului Național Anticorupție pentru expertiză. Următoarea etapă consta în lansarea licitației internaționale pentru selectarea companiei care va implementa acest sistem pentru municipiul Chișinău.

În 2010, Primăria Chișinău anunța că, cel târziu în 2012, locuitorii capitalei nu vor mai trebui să cumpere bilete de la taxator, pentru că vor achita costul călătoriei cu un card electronic. În repetate rânduri, autoritățile au anunțat termene noi, însă nici la șapte ani distanță de termenul fixat, taxarea electronică în transportul public din capitală așa și nu a fost implementată.

ipn.md


Pub