Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților din România, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare  

Anticoruptie.md
27/05/2019
Foto: Mediafax.ro

Magistraţii instanţei supreme au pronunţat, luni, 27 mai, decizia definitivă în dosarul Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC), în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare cu executare, transmite mediafax.ro. La rândul său, Dragnea a declarat că nu se teme de acest verdict: „Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel”.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la trei ani şi șase luni de închisoare cu executare în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizaţia județeană PSD. Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum.

Judecătorii au mai decis condamnarea Olguţei Şefu, fosta șefă adjunctă a DGASPC, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, achitarea lui Valentina Marica pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Constantin Balaban la un an cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea lui Gheorghe Nicuşor la trei luni cu suspendare pentru fals intelectual şi achitarea pentru abuz în serviciu, condamnarea Adrianei Botorogeanu la doi ani de închisoare cu suspendare, condamnarea Rodicăi Miloş la trei ani cu suspendare, condamnarea lui Ionel Marineci la trei ani cu suspendare.

În cazul Bombonicii Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, magistraţii au dispus achitarea pentru abuz în serviciu după ce pe fond judecătorii au hotărât încetarea procesului penal. În primă instanţă, Dragnea fusese condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare cu executare, dar a atacat sentinţa.

Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că nu se teme de decizia definitivă pe care instanţa supremă ar putea-o pronunţa luni în cazul său, precizând că judecătorii sunt supuşi unor presiuni inimaginabile. „Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”, a declarat duminică searăâ liderul PSD.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă are „bagajele făcute”, cu referire la decizia aşteptată luni de la instanţa supremă, el precizând „nu am niciun bagaj făcut”. În iunie 2018, preşedintele PSD a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu, fiind achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi șase luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a mai multe termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Anticoruptie.md
27/05/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii