Exit-poll europarlamentare 2019. Ora la care se anunţă primele date

(update 21:00) Ultima oră: Rezultate exit-poll la alegerile europarlamentare 2019

Datele exit-poll pentru europarlamentare 2019 vor fi prezentate începând cu 21:00. Anterior, Biroul Electoral Central a transmis că Avangarde şi CURS sunt cele două case de sondare acreditate la alegeri pentru a realiza sondaje pentru alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, datele statistice vor fi colectate din 250 de secții de vot.

„Biroul Electoral Central decide: acreditează Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - Curs şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde pentru efectuarea de sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, la nivel naţional.

Operatorii de sondaj ai Centrului de Sociologie Urbană şi Regională - Curs şi ai Grupului de Studii Socio-Comportamentale Avangarde au acces, în baza prezentei acreditări, în zona de protecţia de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea acces în interiorul secţiilor de votare.

Operatorii de sondaj ai Centrului de Sociologie Urbană şi Regională - Curs şi ai Grupului de Studii Socio-Comportamentale Avangarde au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor”, se precizează în decizia semnată de preşedintele BEC, judecătorul Carmen Georgeta Negrilă.


Pub