Alegeri europarlamentare: Cetățenii români din R. Moldova, aşteptaţi astăzi la vot. Unde și cum pot vota

PE SCURT

Cetățenii români din Republica Moldova sunt așteptați astăzi la urne pentru a alege reprezentanții partidelor din România care vor ajunge în Parlamentul European. România va avea în total 32 de europalamentari în Parlamentul European.

În Republica Moldova au fost deschise 36 de secţii de vot: 12 dintre în Chişinău, una în Durleşti, două la Bălţi. De asemenea, oamenii pot să voteze la Hânceşti, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Căuşeni, Anenii Noi, Bardar şi Călăraşi, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Giurgiuleşti, Bălţi, Drochia, Edineţ, Făleşti, Floreşti, Soroca, Teleneşti şi Ungheni.

PE LUNG

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00. Sunt aşteptaţi la urne cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani şi care deţin un act de identitate valabil.

Este vorba despre cartea sau buletinul de identitate, paşaportul simplu, de serviciu sau diplomatic sau livretul militar.

În România, în cursa pentru Parlamentul European, s-au înscris 13 partide și trei candidați independenți.

Alegerile în Parlamentul European se desfăşoară începând din data de 23 mai. Primii au votat cetăţenii din Olanda şi Marea Britanie.

Dreptul la vot a fost exercitat, pe 24 şi 25 mai, şi de cetăţenii din Cehia şi Irlanda. Malta, Letonia şi Slovacia au votat sâmbătă, iar cetăţenii celorlalte state, printre care se numără România, Franţa, Spania, Germania, Austria sunt aşteptaţi la urne astăzi.

Rezultatele din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene vor fi anunţate duminică seara, la ora 23:00

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.