image
Sursa foto: dse.md

Salvatorii continuă lucrările de fortificare a digurilor în raionul Ștefan Vodă

Astăzi angajații IGSU în comun cu forțele desconcentrate ale mai multor instituții guvernamentale continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecție în preajma râului Nistru.

Acțiunile responsabililor sunt orientate în vederea consolidării barajelor, dar și monitorizării stricte a zonelor cu pericol de inundații.

Potrivit IGSU pe parcursul zilei de 24 mai în apropierea satului Crocmaz, raionul Ștefan Vodă a fost instalată o tabără de câmp cu asigurarea condițiilor necesare de hrană și cazare.

dse.mddse.md

Tot ieri, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații Agenției „Moldsilva” au efectuat lucrări de defrișare a arbuștilor și arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ 4 km din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, pentru a permite unităților de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului.

dse.mddse.md

De către Administrația de Stat a Drumurilor și Administrația publică locală au fost efectuate lucrări de plombare și întărire cu prundiș și lut a unor locuri de dig mai joase, iar salvatorii și carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip pe o distanță de 50 metri în regiunea stadionului satului Crocmaz.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat puncte de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și verifică sectoarele cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

În total, pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.

dse.mddse.md

Amintim că la data de 24 mai 2019, începând cu ora 09:00, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: