(video/update) Premierul Pavel Filip se spală pe mâini: Drumul din satul Sămănanca nu a fost reparat din programul „Drumuri Bune”

(update 15:47) Premierul Pavel Filip spune că drumul care este reprezentat în video nu este acel care a fost reparat prin programul „Drumuri bune”, dar este unul vechi.

„Porțiunea de drum care apare în video este una veche, din satul Sămănanca, și care nu a fost reparată în ultimii ani, nici din Drumuri Bune, nici din alte surse. A fost afectată de ploi, așa că am fost chiar acum câteva zile la Sămănanca, am văzut pagubele și le-am spus localnicilor că o să-i ajutăm, iar drumul deja se repară. În același timp, în satul Sămănanca a fost reparată anul trecut, în cadrul programului Drumuri Bune, o altă porțiune de drum, pe care, într-adevăr, am văzut-o în ianuarie. Atunci sătenii mi-au spus că datorită acestui drum, satul parcă a prins viață, pentru că acolo au apărut copii care se joacă”, scrie Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

(10:19) Un drum din satul Sămănanca, raionul Orhei, care a fost reparat de Guvern, prin programul „Drumuri bune”, ar fi fost distrus de ploaie. Acum acesta arată ca după război.

Imaginile video au fost postate pe o rețea de socializare.

Iată cum arăta drumul în Ianuarie, când Pavel Filip a mers să inspecteze cum a fost reparat drumul.

Drum / Sursa:Gov.md

UNIMEDIA amintește că în satul Sămănanca, lucrările s-au desfășurat pe o porțiune de 940 m. „Drumuri bune”. „Drumurile au fost reparate capital, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 1,4 milioane de lei pentru fiecare localitate. (...) Pavel Filip a discutat cu localnicii, care au spus că până nu demult nici nu îndrăzneau să viseze la drumuri bune în aceste regiuni”, anunța serviciul de presă al guvernului.


Pub