Mold-street: 15 luni de licitații pentru un drum local

După 15 luni de licitații a fost selectată în sfârșit compania ce va realiza lucrările de îmbunătățire a unor segmente de drumuri locale în cadrul Coridorului 11, scrie mold-street.com.

E vorba de compania Nouconst SRL, care a făcut o ofertă de 63,35 milioane lei şi care a câştigat în faţa companiilor autohtone Irinda-Prim SRL, Dromas-Cons SRL şi Celu Pavalde din Letonia.

Foto: mold-street.com

Menţionăm că banii pentru acest proiect provin din cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, finanțat de Banca Mondială.

Cât despre compania câştigătoare, Nouconst SRL, aceasta şi-a majorat anul trecut de 2,5 ori cifra de afaceri: de la 190 milioane lei în 2017, la 532 milioane lei în 2018, ca urmare a contractelor câştigate în cadrul programului Drumuri Bune pentru Moldova.

Amintim că încă în februarie 2018, ASD a lansat licitația şi susţinea că în cadrul Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, aproximativ 76 kilometri de drumuri locale vor fi reabilitați într-o perioadă de 30 de luni, iar lucrările vor cuprinde lucrări de terasament, reabilitarea îmbrăcămintei rutiere/supralărgire, intersecții, drenaj, construcții auxiliare și măsuri de siguranță, aplicarea marcajului rutier, instalarea indicatoarelor rutiere și amenajarea trotuarelor, scrie mold-street.com.

De notat că Proiectul "Reabilitarea drumurilor locale" prevede că Banca Mondială urmează să aloce în următorii ani circa 80 milioane dolari. Proiectul prevede reabilitarea a 300 de kilometri de drumuri locale.

Lucrările de reparație a primelor patru coridoare urmau să înceapă încă anul 2017. Datele ASD arată că lucrări se fac doar la un singur coridor.


Pub