Asociația Judecătorilor din Republica Moldova are un nou președinte

PE SCURT

Asociația Judecătorilor din Republica Moldova are un nou președinte – Vladislav Clima. El a fost ales cu unanimitate de voturi, sâmbătă, la adunarea generală a judecătorilor, având un singur concurent – Victoria Sănduță, transmite TV8.

Vladislav Clima l-a înlocuit în această funcție pe Ion Druță, președintele Curții Supreme de Justiție. Preşedintele Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova este ales pe un termen de patru ani și poate deţine această funcţie pe durata a două mandate consecutive.

PE LUNG

Vladislav Clima este unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

Vladislav Clima este judecător din 2006. În februarie 2017, președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care Clima ajunge judecător la CA Chișinău.

Într-un articol de-al său despre judecătorii care au anulat alegerile, ZdG a scris că în declarația cu privire la venituri și proprietate pentru anul 2009, Vladislav Clima indica o avere modestă: un venit anual, împreună cu soția sa, de 100 de mii de lei, un apartament de 70 m.p. și un automobil „Subaru Forester” fabricat în 2006.

Peste opt ani, în declarația de avere și interese pentru anul 2017, Vladislav Clima indică deja o avere de milioane: două apartamente, un garaj, o casă de locuit nefinalizată, un Land Rover Discovery Sport, fabricat în 2015 și achiziționat în 2016 cu 38 de mii de euro și, un Volkswagen Passat Comfortline, fabricat și cumpărat în 2017 cu 20 de mii de euro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.