/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ Structurile de forță fortifică digurile de protecție în apropierea râului Nistru. La Crocmaz a fost instalată o tabără de câmp

25 mai 2019, ora 17:19

Salvatorii, împreună cu reprezentanții altor instituții, continuă lucrările de fortificare a digurilor de protecție din apropierea râului Nistru pentru a preveni o posibilă inundație. Zonele cu pericol de inundații sunt strict monitorizate de specialiști. Totodată, ieri, în apropierea satului Crocmaz din raionul Ștefan Vodă, a fost instalată o tabără de câmp pentru a asigura condițiile necesare de hrană și cazare. În total, pentru preîntâmpinarea riscului de inundații în tabăra de câmp activează peste 300 de persoane, iar pentru lucrările de fortificare a digurilor sunt utilizate 97 unități de tehnică.

Tot ieri Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu angajații Agenției „Moldsilva”, au efectuat lucrări de defrișare a arbuștilor și arborilor pe un sector cu o lungime de aproximativ 4 km din preajma satului Crocmaz spre direcția satului Tudora, pentru a permite unităților de tehnică întreprinderea lucrărilor de consolidare a digului.

Administrația de Stat a Drumurilor și administrația publică locală au efectuat lucrări de plombare și întărire cu prundiș și lut a unor locuri de dig mai joase, iar salvatorii și carabinierii au efectuat lucrări de consolidare a digului cu saci cu nisip pe o distanță de 50 metri în regiunea stadionului satului Crocmaz.

IGSU a instalat puncte de observare a nivelului apei pe râurile Nistru și Prut și verifică sectoarele cu pericol. De asemenea, informează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor. 

Pe 24 mai, începând cu ora 09.00, la IGSU a fost activată Celula de criză cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției „Apele Moldovei”, Agenției „Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram