(video) Premieră: Noul Skoda CITIGOe iV – primul automobil electric de serie al mărcii

Împreună cu familia actualizată Superb, Skoda a prezentat acum câteva ore încă un automobil interesant înainte de a marca 125 de ani de la apariţie (în 2020), unul care introduce un nou capitol în istoria sa.

Primul electromobil al mărcii se numeşte CITIGOe iV şi este mai exact varianta electrică a modelului deja existent în gamă!

Foto: autoblog.md

Cu zero emisii, agil și spațios, în ciuda dimensiunilor compacte, noul Skoda CITIGOe iV este un vehicul perfect pentru orașele moderne. Având doar 3.597 mm lungime și 1.645 mm lățime, cel mai mic automobil marca Skoda, are de asemenea un interior spațios pentru patru pasageri și o capacitate de 250 de litri a portbagajului, cifră care poate fi mărită până la 923 de litri cu rabatarea banchetei din spate.

CITIGOe iV este primul vehicul de producție complet electric al Skoda şi este dotat cu sistem de tracţiune faţă, dar şi un trifazat electromotor sincron cu magnet permanent din neodim care se găseşte pe aceeaşi punte (70.4 kg cu tot cu transmisie). Află mai multe detalii despre maşină şi preţ, pe AutoBlog.MD


Pub