Liviu Vovc face un apel pentru identificarea participanților contramanifestației anti-ACUM: Au obligat minori să iasă la protestul lor

„Au probeleme mari cu susținătorii dacă au ajuns să scoată șefii de instituții la proteste”. Declarația aparține deputatului din partea blocului ACUM, Liviu Vovc, și a fost făcută pe o rețea de socializare. Ba mai mult, dânsul face apel pentru a identifica participanții de la contramanifestația ACUM.

Foto: UNIMEDIA

„E clar că sunt în agonie. Să vii la un flashmob contra majorării prețurilor la combustibil, legume și fructe pentru a distorsiona mesajul e grav. Se pare că totuși de aceste scumpiri sunt responsabili cei din regim care și-au permis să folosească banul public pentru pomene electorale creând o gaură în buget. Din această cauză au încercat să bruieze mesajul”, a precizat Vovc.

Liviu Vovc despre protest / Sursa:facebook

UNIMEDIA amintește că ieri, 23 mai, reprezentanții Blocului ACUM au organizat un flashmob, fiind nemulțumiți de scumpirile la carburanți. Asta după ce, mai multe benzinării din țară au afișat, la data de 16 mai, prețuri mai mari pentru carburanți, unii petroliști majorând prețul vechi cu 5 la sută.

Tot ieri, zeci de tineri dubioși și cu fețele acoperite au apărut în fața Guvernului și strigau în gura mare cuvinte necenzurate. Ulterior, printre ei au fost zăriți fostul deputat democrat, Contantin Țuțu, de asemenea, un apropiat de-al liderului PD, Vlad Plahotniuc, anume acesta dădea indicații să fie bruiat flashmobul Blocului ACUM.

Imediat după protest, reprezentanții Blocului ACUM au sesizat despre faptul că telefonul deputatului Dan Perciun ar fi fost furat și dus la sediul PD.

Ulterior, solicitat de jurnaliști, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a comentat privind contramanifestația față de flashmobul organizat de blocul ACUM, unde mai mulți tineri, majoritatea fiind copii, scandau cuvinte obscene.

„Este o deduciție a dvs, sunt presupuneri ale dvs. Acest lucru trebuie verificat, poliția documentează”, a spus Cavcaliuc.

Astăzi, la data de 24 mai, la solicitarea UNIMEDIEI, purtătorul de cuvânt a Partidului Democrat, Vitalie Gămurari a comentat acuzațiile: „La contraprotestul de ieri au participat membri ai Partidului Democrat, dar asta nu înseamnă că manifestarea a fost organizat de PD”.


Pub