Unde și-a găsit telefonul deputatul Dan Perciun și care este reacția PD-ului la acuzațiile PAS

Deputatul Blocului ACUM, Dan Perciun spune că și-a găsit telefonul la Direcția de Poliție, asta după ce Google maps i-a arătat locația exactă a dispozitivului.

Foto: UNIMEDIA

Contactat telefonic de reporterul UNIMEDIA, Perciun a spus că polițiștii au fost mirați atunci când acesta le-a spus că telefonul se află în incinta inspectoratului. Timp de aproximativ 3 ore polițiștii au căutat telefonul. Aceștia au telefonat mai mulți ofițeri care au participat la protest până când au găsit unde se află. Polițistul care a adus telefonul la Inspectorat spune că l-a găsit pe scările Guvernului.

Perciun a mai declarat că telefonul mobil a fost găsit de polițist după ce ar fi fost prin sediul Partidului Democrat.

Purtătorul de cuvânt al PD-ului, Vitalie Gămurari a declarat pentru UNIMEDIA că deputatul ar trebui să se adreseze la poliție. „Ancheta va demonstra dacă ceea ce spun el este adevărat sau nu”.

Serviciul de presă al Poliției Capitalei spune că în scurt timp vor veni cu o reacție în acest sens.

UNIMEDIA precizează că telefonul unui deputat din partea Blocului ACUM ar fi fost furat și dus la sediul PD. Cel puțin asta se arată într-un comunicat al Partidului Acțiune și Solidaritate.

UNIMEDIA amintește că ieri, 23 mai, reprezentanții Blocului ACUM au organizat un flashmob, fiind nemulțumiți de scumpirile la carburanți. Asta după ce, mai multe benzinării din țară au afișat, la data de 16 mai, prețuri mai mari pentru carburanți, unii petroliști majorând prețul vechi cu 5 la sută.

Tot ieri, zeci de tineri dubioși și cu fețele acoperite au apărut în fața Guvernului și strigau în gura mare cuvinte necenzurate. Ulterior, printre ei au fost zăriți fostul deputat democrat, Contantin Țuțu, de asemenea, un apropiat de-al liderului PD, Vlad Plahotniuc, anume acesta dădea indicații să fie bruiat flashmobul Blocului ACUM.

Imediat după protest, reprezentanții Blocului ACUM au sesizat despre faptul că telefonul deputatului Dan Perciun ar fi fost furat și dus la sediul PD.

Ulterior, solicitat de jurnaliști, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a comentat privind contramanifestația față de flashmobul organizat de blocul ACUM, unde mai mulți tineri, majoritatea fiind copii, scandau cuvinte obscene.

„Este o deduciție a dvs, sunt presupuneri ale dvs. Acest lucru trebuie verificat, poliția documentează”, a spus Cavcaliuc.

Astăzi, la data de 24 mai, la solicitarea UNIMEDIEI, purtătorul de cuvânt a Partidului Democrat, Vitalie Gămurari a comentat acuzațiile: „La contraprotestul de ieri au participat membri ai Partidului Democrat, dar asta nu înseamnă că manifestarea a fost organizat de PD”.


Pub