Reacția poliției în cazul deputatului Dan Perciun: „Deputatul a semnat o recipisă, în care scrie că nu are pretenții față de cineva”

Poliția Capitalei a venit cu o reacție în cazul furtului de telefon a deputatului Dan Perciun. În reacția oferită reporterului UNIMEDIA, poliția spune că Perciun nu a scris plângere, ci a semnat că nu are nicio pretenție.

Foto: UNIMEDIA

„Ieri, 23 mai, în fața casei Guvernului din str. Al. Pușkin, a fost organizat un flashmob de blocul ACUM. Astfel, în scopul asigurării ordinii și securității publice, pentru a nu avea loc careva încălcări și a reacționa imediat la toate solicitările, au fost antrenați un număr suficient de polițiști la menținerea odinei de drept.

Ulterior, după finisarea măsurilor din centrul capitalei, în sursele mass-media a apărut o știre precum că deputatului fracțiunii PAS, Dan Perciun, i-a fost sustras telefonul mobil. În acest context Poliția informează că acțiunile care au avut loc în centrul capitalei s-au desfășurat fără careva încălcări a ordinii publice, careva reclamații din partea participanților la acțiune nu au fost recepționate.

Totodată, în urma verificării teritoriului unde au avut loc măsurile, în adiacentul scărilor din fața casei Guvernului, de către polițiști fiind depistat un telefon mobil. În urma verificărilor a înștiințărilor parvenite la serviciul de urgență 112, careva apeluri cu privire la sustragere sau pierdere a telefonului mobil nu erau înregistrate. Telefonul fiind ridicat de forțele de ordine, cazul fiind înregistrat în registru de evidență a înștiințărilor referitoare la infracțiuni și incidente, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și stabilirea proprietarului.

Aproximativ în jurul orei 15.00, la sediul Direcției de Poliție mun. Chișinău s-a prezentat deputatul fracțiunii PAS, Dan Perciun, comunicând că și-a pierdut telefonul mobil în timpul desfășurării flashmob-ului din centru capitalei. În acest context în cadrul materialului el fiind audiat cu privire la caz. Telefonul mobil fiindu-i reîntors proprietarului, totodată careva pretenții față de cineva nu are. Acest lucru fiind confirmat prin recipisa pe care a scris-o”, se arată în reacție.

UNIMEDIA precizează că telefonul unui deputat din partea Blocului ACUM ar fi fost furat și dus la sediul PD. Cel puțin asta se arată într-un comunicat al Partidului Acțiune și Solidaritate.

Deputatul Blocului ACUM, Dan Perciun spune că și-a găsit telefonul la Direcția de Poliție, asta după ce Google maps i-a arătat locația exactă a dispozitivului.

UNIMEDIA amintește că ieri, 23 mai, reprezentanții Blocului ACUM au organizat un flashmob, fiind nemulțumiți de scumpirile la carburanți. Asta după ce, mai multe benzinării din țară au afișat, la data de 16 mai, prețuri mai mari pentru carburanți, unii petroliști majorând prețul vechi cu 5 la sută.

Tot ieri, zeci de tineri dubioși și cu fețele acoperite au apărut în fața Guvernului și strigau în gura mare cuvinte necenzurate. Ulterior, printre ei au fost zăriți fostul deputat democrat, Contantin Țuțu, de asemenea, un apropiat de-al liderului PD, Vlad Plahotniuc, anume acesta dădea indicații să fie bruiat flashmobul Blocului ACUM.

Imediat după protest, reprezentanții Blocului ACUM au sesizat despre faptul că telefonul deputatului Dan Perciun ar fi fost furat și dus la sediul PD.

Ulterior, solicitat de jurnaliști, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a comentat privind contramanifestația față de flashmobul organizat de blocul ACUM, unde mai mulți tineri, majoritatea fiind copii, scandau cuvinte obscene.

„Este o deduciție a dvs, sunt presupuneri ale dvs. Acest lucru trebuie verificat, poliția documentează”, a spus Cavcaliuc.

Astăzi, la data de 24 mai, la solicitarea UNIMEDIEI, purtătorul de cuvânt a Partidului Democrat, Vitalie Gămurari a comentat acuzațiile: „La contraprotestul de ieri au participat membri ai Partidului Democrat, dar asta nu înseamnă că manifestarea a fost organizat de PD”.


Pub