Atacuri înjositoare în adresa Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase la contramanifestația din fața Guvernului// FOTO

PE SCURT

Blocul ACUM a organizat astăzi un flashmob în fața Guvernului împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp, mai multe persoane necunoscute au organizat o contramanifestație, în cadrul căreia au scandat lozinci anti-Maia Sandu și anti-Andrei Năstase.

O parte dintre contramanifestanți erau tineri, unii având fețele acoperite cu măști medicinale. Aceștia foloseau vuvuzele și scandau mesaje indecente. Ulterior, lidera PAS Maia Sandu a acuzat guvernarea de această acțiune, declarând că „neavând soluţii politice pentru a ieşi din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică”.

PE LUNG

Tinerii care au venit la contramanifestație au refuzat să spună cine sunt organizatorii acțiunii din fața Guvernului.

De notat că polițiștii veniți la fața locului au separat cele două grupuri. Întrebat de jurnaliști de ce nu a intervenit în cazul acestei contramanifestații, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că Politia a întreprins masuri ca cele două tabere să fie separate pentru a nu admite ciocniri violente și că politia acționează pentru a stabili „dacă sunt” persoane care au condus aceste contramanifestații.

Reamintim că Blocul ACUM a organizat un flashmob în fața Guvernului Republicii Moldova împotriva creșterii substanțiale a prețurilor la benzină, motorină și produse agricole.

„Majorarea substanțială a prețurilor la benzină și motorină, operată acum câteva zile, trezește suspiciuni de înțelegeri de cartel între importatorii de carburanți. Deși ANRE a aprobat anul acesta o nouă metodologie de calcul care le permite companiilor să stabilească singure prețurile la produse petroliere, acestea au decis, în mod misterios, să majoreze prețurile în aceeași zi și să seteze practic același preț – acțiuni care ar trebui în mod normal penalizate de autorități”, se arată într-o declarația a blocului ACUM.

Foto: Lucia Tăut

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.