Un deputat ACUM a rămas fără telefon în timpul flashmobului din fața Guvernului. Ce a constatat când a vrut să-l blocheze

PE SCURT

Deputatul blocului ACUM Dan Perciun a anunțat că ieri, în timpul flashmobului din faţa Guvernului, un individ în civil i-a sustras telefonul. Acesta i-a dat peste mână și i-a înhățat telefonul.

Ulterior, Dan Perciun a accesat contul său de Google pentru a bloca telefonul, însă, potrivit lui, a fost șocat să descopere că el a ajuns la sediul PD. „În cele opt minute cât s-a aflat acolo presupun că băieții au reușit să descarce toată informația”, a menționat deputatul pe Facebook.

PE LUNG

„Ulterior – cred că cineva și-a dat seama că așa telefoane au geolocație și repejor l-au dus înapoi și l-au lăsat pe scările Guvernului (cel puțin așa mi-a zis poliția)”, a mai scris el.

Potrivit lui Dan Perciun, în jurul orei 14:00 telefonul a ajuns deja la Direcția municipală de Poliție unde după vreo două ore de așteptare i-a fost restituit.

El a calificat acest lucru ca „tâlhărie ziua în amiaza mare, în încercarea de a intimida deputații din opoziție”.

Astăzi Ziarul de Gardă a relatat reacția PDM. Astfel, purtătorul de cuvânt al democraților Vitalie Gamurari susține că PDM nu are nicio legătură cu acest incident.

„Sunt declarații neargumentate și care nu au probe. Ca jurist, mă expun că în cazurile date trebuie sesizate organele de anchetă ca să investigheze cazul”, a precizat Gamurari.

Reamintim că ieri Blocul ACUM a organizat ieri un flashmob în fața Guvernului împotriva scumpirii prețurilor la carburanți. În același timp, mai multe persoane necunoscute au organizat o contramanifestație, în cadrul căreia au scandat lozinci anti-Maia Sandu și anti-Andrei Năstase și mesaje indecente. Ulterior, lidera PAS Maia Sandu a acuzat guvernarea de această acțiune, declarând că „neavând soluţii politice pentru a ieşi din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.