Theresa May și-a anunțat demisia
Externe 24 mai 2019, 18:04 | 856

Theresa May a anuntat ca va demisiona din functia de premier al Marii Britanii, dar si din cea de lider al Partidului Conservator, pe 7 iunie. Anuntul deloc surprinzator vine in contextul impasului politic generat de Brexit. La finalul declaratiei facute pe Downing Street, premierul britanic a izbucnit in lacrimi.

Theresa May și-a început discursul prin a da asigurări că a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-i convinge pe parlamentari să susţină Acordul Brexit, respins de trei ori de către deputații britanici. Rămasă fără prea multe opțiuni și cu tot mai puțini colegi de partid gata să o sprijine, May și-a asumat eșecul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Premierul britanic l-a îndemnat pe succesorul său în fruntea Partidului Conservator şi al Guvernului să încerce să ajungă la un consens cu Parlamentul în privința Brexitului, iar spre finalul discursului a izbucnit în lacrimi.

Theresa May va fi premier interimar al Marii Britanii până la desemnarea succesorului său de către Partidul Conservator. Procedura pentru desemnarea noului lider al acestei formațiuni politice, care va fi şi prim-ministru, ar trebui să dureze câteva săptămâni. 

Opinia ta contează. Comentează!