09:13:11 20.04.2024
Stiri

Dodon crede că „ACUM” se face vinovat de CRIZA politică în care s-a pomenit R. Moldova. Socialiștii ar fi zilnic TERORIZAȚI de „mesagerii” blocului: „Năstase nu va fi în viața aceasta spicher”

Politică 24.05.2019 09:41 Vizualizări1572 Autor: Ziarul National
Dodon crede că „ACUM” se face vinovat de CRIZA politică în care s-a pomenit R. Moldova. Socialiștii ar fi zilnic TERORIZAȚI de „mesagerii” blocului: „Năstase nu va fi în viața aceasta spicher” facebook


Președintele Igor Dodon, lider neformal al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), este convins că Blocul „ACUM” s-ar face vinovat de criza politică în care s-a pomenit R. Moldova după alegerile parlamentare. De asemenea, șeful statului afirmă că ar exista puncte de vedere diferite între PAS și PPDA în ceea ce privește o alianță cu PSRM și asta pentru că Andrei Năstase a înțeles că va rămâne fără funcție.

„Blocajul și nesoluționarea, până în ziua de astăzi, a problemei de creare a majorității parlamentare este, în primul rând, vina celor din Blocul „ACUM”. Au înaintat condiții... să li se dea tot, iar socialiștii să stea într-o parte. Evident că socialiștii nu au fost de acord cu o asemenea abordare și nu vor fi de acord. Oamenii au obosit”, a declarat Igor Dodon ieri-seară, în cadrul emisiunii „Puterea a patra”.

Oficialul a mai adăugat că PSRM nu va participa la „showurile” organizate de Blocul „ACUM”, până nu va avea certitudinea că se creează o majoritate parlamentară pentru patru ani.

„Dacă se merge la ședința Parlamentului fără siguranța că se creează majoritatea parlamentară, cel puțin fără a fi convenit între două grupuri parlamentare că se alege conducerea Parlamentului, ședința se transformă în show și circ. Unii o să spună că sunt împotriva lui Plahotniuc, alții o să stea cu umbrelele și o să se apere de radiația lui Năstase. Eu nu vreau un așa Parlament. Eu vreau ca să se apuce de lucru. Ori se convoacă pentru a lua decizii concrete și a merge înainte, dar „ACUM”, dacă vrea show, să se întâlnească cu cei de la Șor, că aceia tot sunt cu show-urile. Socialiștii sunt gata să meargă cu o agendă clară: se votează spicherul, se votează conducerea Parlamentului, se înregistrează proiectele de legi și în aceeași zi se poate de votat și Guvernul. Într-o zi se poate de rezolvat toate problemele”, este convins Dodon.

Acesta a mai adăugat că legile cu „iz geopolitic”, inclusiv privind limba rusă, pot fi lăsate la o parte, dar în niciun caz PSRM nu va renunța la funcția de spicher. „Zinaida Grecianîi - președinta Parlamentului și punctum”. Întrebat dacă Năstase nu ar fi un bun spicher, Dodon a răspuns scurt: „Nu în viața asta”.

Acesta a mai spus că are informații din interiorul Blocului „ACUM”, fiindcă „mesagerii” lui Andrei Năstase și ai Maiei Sandu ar insista pe lângă el și conducerea PSRM.

„Știți cum e cu aceștia din „ACUM”? Ba el vrea și ea nu vrea, ba ea vrea și el nu vrea. Din start, Andrei voia coaliție cu socialiștii, Maia nu voia. Eu știu discuțiile lor, pentru că în fiecare zi îmi trimit mesageri și mie, și Zinaidei Greceanîi. Când Andrei a înțeles că se vede fără funcție, deja el nu vrea, dar ea vrea. Eu vă spun cine vrea și cine nu vrea. Parcă sunt copii acolo. Atâta timp cât ei nu se văd în funcții, ei nu vor. Funcția de spicher e garanție pentru socialiști, pentru că președintele țării a fost suspendat de cinci ori din funcţie pe parcursul ultimilor doi ani și jumătate. Socialiștii au procedat foarte pragmatic”, a punctat Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md