19:31:10 25.04.2024
Stiri

Dodon pune CRUCE pe o coaliție dintre PSRM – „ACUM”? „Sunt ferm convins că fracțiunea lor NU va vota niciodată spicherul socialiștilor”

Politică 24.05.2019 11:00 Vizualizări2035 Autor: Ziarul National
Dodon pune CRUCE pe o coaliție dintre PSRM – „ACUM”? „Sunt ferm convins că fracțiunea lor NU va vota niciodată spicherul socialiștilor”


Președintele Igor Dodon se declară convins de faptul că mai mulți deputați din „ACUM” nu vor vota pentru candidatura Zinaidei Greceanîi la funcția de spicher, nici chiar dacă Maia Sandu și Andrei Năstase o vor susține pe aceasta.

Dodon nu crede într-un eventual angajament scris al Maiei Sandu, precum că Năstase își va da demisia după votarea pachetului de legi antioligarhic, iar în locul lui va fi votată Grecianîi.

„Sunt ferm convins că, dacă și el, și ea vor dori, fracțiunea lor nu va vota niciodată pentru spicherul socialiștilor. Nici la această etapă, nici după. Niciodată nu va fi lucrul acesta, pentru că o să apară mai mulți deputați cu opinie separată, începând cu boxerul... Vor spune că nu o votează pe dna Greceanîi din cauza declarațiilor ei din 2009. Și astfel de deputați vor fi 15 sau 20. Iar Maia Sandu și Andrei Năstase o să strângă din umeri. Din mesajele lor, încercările de a avea contacte cu socialiștii, cu mine, cu dna Greceanîi au scopul să ne amăgească să le votăm spicherul și premierul. Noi am trecut etapa aceasta”, a declarat Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta s-a întrebat de ce socialiștii trebuie să aibă încredere în cei de la „ACUM” și de ce „ACUM” nu poate să aibă încredere în socialiști.

„Imaginați-vă că socialiștii merg la ceea ce cer „ACUM”, apare un unionist în funcția de ministru, care începe să facă niște declarații. Pe urmă ce trebuie să facă socialiștii? Să fugă la democrați, să-i roage pe democrați ca împreună cu socialiștii să dea jos Guvernul Maiei Sandu sau să-l scoată pe Năstase din funcția de spicher, pentru că ei nu o să se ducă singuri?! Și atunci ei o să zică de binom. Unde ne împing ei? Ei, ce, cred că noi suntem chiar de ieri?”, a subliniat președintele.

De asemenea, Igor Dodon spune că vede o coaliție dintre PSRM și „ACUM”, mai ales că socialiștii și-au temperat mesajele geopolitice. „PSRM și-a temperat mesajele geopolitice. Este un partid care este de acord cu poziția președintelui țării – o politică externă echilibrată și care nu spune despre anularea Acordului de Asociere cu UE. Principiul de politică externă echilibrată promovată de președinte este acceptat și de Bruxelles, și de Washington”, a conchis Dodon.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md