03:43:54 19.04.2024
Stiri

Candidat UNIC al PSRM și „ACUM” la Primăria Chișinău? „Dacă va fi creată majoritate parlamentară, poate să se meargă cu un candidat unic. Năstase - NU”

Partide/Comunicate 24.05.2019 12:01 Vizualizări2096 Autor: Ziarul National
Candidat UNIC al PSRM și „ACUM” la Primăria Chișinău? „Dacă va fi creată majoritate parlamentară, poate să se meargă cu un candidat unic. Năstase - NU” facebook


Socialiștii ar fi gata să discute cu Blocul „ACUM” chiar și o candidatură comună la funcția de primar general al municipiului Chișinău, în cazul în care cele două entități politice vor ajunge la un acord de formare a unei alianțe de guvernare.

O propunere în acest sens a fost făcută de liderul neformal al PSRM, Igor Dodon.

Întrebat dacă tot Ion Ceban îl va înfrunta pe Andrei Năstase în cursa pentru Primăria Chișinău, Dodon a declarat: „Dacă va fi creată majoritate parlamentară, poate să se meargă cu un candidat unic. Nu știu. Vedem. Vor participa socialiștii sau nu în alegerile locale – evident că vor participa. Vor înainta sau nu propriul candidat la alegerile primarului – evident că vor înainta. În cazul creării unei majorități parlamentare, se poate de discutat orice formulă. Dar în cadrul unei alianței stabile, nu minoritare”.

Totuși, Dodon a răspuns cu un „nu” categoric, atunci când a fost întrebat dacă socialiștii ar fi gata să-l sprijine pe Andrei Năstase la Primăria Chișinău

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a mai spus că socialiștii nu iau în calcul o coaliție cu Partidul Democrat, deși liderii celor două formațiuni au identificat priorități comune în cadrul unei întrevederi la Președinție.

„Ședința Consiliului Republican din 12 aprilie a PSRM a specificat foarte clar – „ACUM” sau alegeri anticipate. Altă soluție nu este examinată. Să presupunem că democrații ar fi gata să accepte tot ce cerem noi de la „ACUM”. Atunci socialiștii ar fi puși într-o situație. Ce fac? Nu știu. La această etapă, socialiștii nu examinează coaliția cu PD. Se pot schimba sau nu lucrurile? Cea mai importantă perioadă va fi 3-7 iunie. Sunt sigur că 9 iunie este termenul-limită. În acest caz, în ultima săptămână va fi săptămâna când va fi luată decizia finală dacă se creează o guvernare sau se dizolvă Parlamentul. Probabil până la sfârșitul săptămânii o să am o discuție neformală cu toți deputații PSRM. Nu exclud că la începutul lunii iunie o să aibă loc ședința Consiliului Republican al PSRM pentru a lua decizia finală. Nu văd premise să se ajungă la o discuție cu PD. PD vrea să guverneze singur. PD e ca și „ACUM”. Democrații consideră că doar ei știu cum să guverneze țara. Aceștia de la „ACUM” tot vor singuri”, a conchis șeful statului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md