09:14:27 20.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE: „Ambasadorul nostru din Rusia, dar și Dodon încearcă să convingă oamenii importanți din Moscova că ar fi bine să fie acceptată o formulă de guvernare PSRM – PD”

Politică 24.05.2019 14:00 Vizualizări2373 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „Ambasadorul nostru din Rusia, dar și Dodon încearcă să convingă oamenii importanți din Moscova că ar fi bine să fie acceptată o formulă de guvernare PSRM – PD”


Analistul politic Vlad Kulminski este convins că Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și președintele Igor Dodon nu-și doresc alegeri anticipate și, pe ultima sută de metri, până la dizolvarea Parlamentului, încearcă să convingă „oameni importanți din Moscova” că ar fi bine să fie acceptată o oarecare formulă de guvernare cu Partidul Democrat (PD).

„Sunt convins că domnul Dodon și PSRM nu vor alegeri anticipate. Se zvonește că Ambasadorul nostru din Rusia, dar și domnul Dodon încearcă să convingă oamenii importanți din Moscova că ar fi bine să fie acceptată o oarecare formulă de guvernare, ca să fie evitate alegerile anticipate. Însă cei din Rusia înțeleg că, dacă se va accepta o coaliție PD – PSRM, atunci PSRM nu va avea nicio influență asupra domeniilor de care va fi responsabil, iar socialiștii se vor dizolva în cadrul PD”, a declarat acesta într-o emisiune de la Tv8.

Analistul mai crede că pentru PD ar fi periculos să meargă la anticipate și ar fi mai preferabil să aibă o coaliție cu PSRM. „Dodon s-a pomenit într-o situație dificilă și nu are ieșiri bune din această situație. Acum lumea înțelege că niciun fel de coaliție între PSRM și „ACUM” nu mai este posibilă, deși, cei din interiorul PSRM și „ACUM” cred că, totuși, mai există o șansă ca până la urmă să fie atinsă o înțelegere între aceste două partide”.

Acesta a mai adăugat că reprezentanții clasei politice de la Chișinău sunt tratați cu dispreț atât în interiorul, cât și în exteriorul țării. „Asta este cea mai potrivită definire a atitudinii pe care partenerii noștri externi o au față de clasa politică moldovenească. Partenerii externi ne tratează cu dispreț, cineva a spus că suntem ca o șatră”, a conchis Kulminski.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md