10:49:19 29.03.2024
Stiri

DATE // Capcane sau necunoaștere? Doar puțin peste JUMĂTATE dintre candidați susțin proba practică de la examenul de șoferie: Examinarea, filmată cap-coadă

Social 24.05.2019 14:31 Vizualizări1336 Autor: Ziarul National
DATE // Capcane sau necunoaștere? Doar puțin peste JUMĂTATE dintre candidați susțin proba practică de la examenul de șoferie: Examinarea, filmată cap-coadă


Dacă aproape 80% dintre candidați susțin proba teoretică la examenul de șoferie, doar puțin peste jumătate iar calificativul „Admis” la proba practică.

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice (ASP), pe parcursul anului 2018, peste 202 mii de candidați au participat la procesul de examinare pentru a obține un permis de conducere, dintre care 112 519 la proba practică. Doar 54 la sută dintre aceștia au trecut de proba traseului.

Numărul contestărilor depuse de cei care au avut pretenții a fost de 172, ceea ce constituie 0,08 la sută din totalul evaluărilor.

ASP atenționează că, în scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare.

Pentru a reduce influența factorului uman, proba teoretică este total computerizată, iar rutele de examinare la proba practică sunt selectate aleatoriu printr-un sistem automatizat.

Totodată, pentru acomodarea elevilor la particularitățile tehnice de conducere ale autovehiculului de examinare, a fost introdusă conducerea de probă. Pedalele vehiculelor de examinare au fost înzestrate cu senzori şi martori pentru semnalizarea în cazul accesării acestora de către examinatori, iar sistemul de supraveghere video înregistrează fiecare accesare a examinatorului.

ASP mai informează că a fost revăzută procedura de contestare a examenelor de obţinere a permisului de conducere. Actuala procedură prevede inclusiv şi schimbul calificativului din „Respins” în „Admis”, în cazul constatării faptului evaluării incorecte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md