17:14:01 29.03.2024
Stiri

OPINIE // „Vrem politicieni CULȚI, nu brute sufocate de ură. Când vezi că oferta e atât de proastă, îți vine să dai a lehamite din mână”

Politică 24.05.2019 16:40 Vizualizări1129 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Vrem politicieni CULȚI, nu brute sufocate de ură. Când vezi că oferta e atât de proastă, îți vine să dai a lehamite din mână”


„Vă întrebați de ce lumea se încăpățânează să stea în loc și nu vrea să accepte schimbarea atât de dorită de unii? Vă spun eu. Pentru că oamenii noștri încă mai au un dram de cultură și bun-simț. Încă nu au decăzut moral într-atât, încât să accepte orice, doar de dragul de a face o schimbare. Moldovenii vor ca lucrurile să se schimbe, nu am nicio îndoială, dar să se schimbe în bine, nu în rău”, crede jurnalistul Nicolae Federiuc.

Acesta susține că cetățenii trebuie să fie foarte prudenți, mai ales că „ne-am fript destul de-a lungul timpului”. „Pe de altă parte, când vezi că oferta e atât de proastă, îți vine să dai a lehamite din mână. Maia Sandu și Andrei Năstase au o foarte mare problemă. Pe lângă faptul că n-au fost în stare până acum să formuleze o ideologie clară și să prezinte o ofertă politică serioasă, ei nu scapă nicio ocazie să respingă oamenii cumsecade și să se compromită. Altfel cum se explică faptul că, de atâta timp, n-au reușit să adune în jurul lor niște lideri autentici, care să reprezinte măcar parțial interesele elitelor acestei țări? Pentru că R. Moldova anume de asta are nevoie, de un partid al elitelor, care să fie contrapus maselor”.

Sursa citată subliniază că nu avem nevoie de încă un partid al vulgului. „Este Dodon pentru asta, deși mi se creează deja impresia că și partidul lui Dodon întrunește mai multe calități. Agresivitatea și vulgaritatea, aceasta este esența opoziției de dreapta. Iată de ce, în prezent, societatea noastră se află într-o stare profundă de confuzie. Pe de o parte, este tentată să se revolte, pe de altă parte, ceva îi spune să fie cuminte. Oamenii încearcă să creadă că e timpul de făcut ceva, dar nu cred. Pentru că nu au în față repere, puncte de sprijin”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md