Maia Sandu: „Guvernarea coruptă și ortacii agresivi trimiși de aceasta s-ar afla în spatele contramanifestanților care au zădărnicit protestul ACUM|”

Anticoruptie.md
24/05/2019
Radio Europa Libera

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, susține că în spatele contramanifestației de joi, de la Chișinău, care a întrerupt un protest al Blocului ACUM față de scumpirile din ultimele săptămâni la combustibil și cartofi, s-ar afla „guvernarea coruptă” și „ortacii agresivi” trimiși de aceasta. „Neavând soluții politice pentru a ieși din criza în care tot el a dus ţara, Plahotniuc încearcă să încingă spiritele în societate, semănând frică”, a scris Sandu pe Facebook la câteva ore după incident.

Zeci de tineri, unii cu fața acopeită, cu pancarde cu mesaje obscene la adresa liderilor PAS și DA, au întrerupt protestul Blocului ACUM din fața Guvernului, scandând lozinci licențioase la adresa Maiei Sandu și a lui Andrei Nastase, liderul Platfomei DA, cealalată formațiune a Blocului ACUM. 

Cele două tabere au fost despărțite de un cordon de polițiști. Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a luat partea poliției, despre care a spus că a acționat „excelent”. Oficialul nu a văzut motive de comportament neadecvat al contramanifestanților. 

Întrebat de reporteri ZDG de ce poliția nu a intervenit pentru a interzice organizarea contramanifestației, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat că poliția credea inițial că grupul de tineri face parte din grupul de protestatari ai Blocului ACUM, adunat în centrul capitalei pentru a protesta împotriva scumpirii carburanților. Ulterior însă forțele de ordine au înțeles că este vorba de două manifestații, așa că ar fi încercat să le separe.

„Nu avem încă un organizator. Poliția lucrează împreună cu carabinierii pentru a stabili dacă sunt persoane care conduc aceste contramanifestații. Poliția a întreprins toate măsurile ca cele două tabere să fie separate”, a spus Cavcaliuc.

Totodată, Cavcaliuc a declarat că persoanele care au înjurat în public urmează a fi identificate și sancționate.

 

Anticoruptie.md
24/05/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii