Blocul ACUM este gata să semneze un nou angajament public

Copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, declară blocul este gata semneze un angajament public după votarea legilor din pachetul antioligarhic face un pas înapoi prin demisia președintelui Parlamentului, dacă acesta ar fi votat de socialiști. Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Foto: UNIMEDIA

Lidera PAS spune că problema este lipsa de curaj din partea socialiștilor de a declara război regimului oligarhic pentru că este riscant, în special pentru cei care se simt mai vulnerabili în fața regimului. „Probabil frica este mare”, a afirmat politiciana.

Maia Sandu spune că socialiștii sunt cei care trebuie să facă primul pas în sensul confirmării disponibilității și voinței politice de a adopta legile care ar elibera instituțiile statului din captivitate. „De aceea, președintele Parlamentului trebuie să fie din partea blocului acum pe perioada votării legilor”, a menționat copreședinta ACUM.

Copreședinta spune că blocul ACUM este singurul care a venit cu o soluție pentru situația care s-a creat după alegeri. „Noi spunem că pe lângă faptul că suntem gata să ne asumăm dezastrul pe care îl lasă actuala guvernare, noi suntem cei mai credibili atunci când vine vorba de restabilirea relațiilor cu partenerii străini și, în special, de obținere a resurselor financiare”, a declarat politiciana.

Potrivit ei, nici PSRM, nici PDM nu a venit cu o soluție – democrații în general tac, iar socialiștii au solicitat altceva în spațiul public, dar nu conducerea Guvernului propriu-zis. „În situația în care oamenii se pare că au decis deja să meargă în anticipate, nu înțeleg de ce nu vin să voteze 2-3 legi care ar face alegerile anticipate mult mai corecte. Dacă nu se dorește să se meargă la alegeri anticipate, noi oferim soluția unui guvern minoritar”, a notat Maia Sandu.

Reprezentanții Blocului ACUM propus convocarea pentru marți, 21 mai, a unei sesiuni speciale a Parlamentului la care urma să fie aleasă conducerea Parlamentului și să fie votat pachetul de legi „antioligarhice”.. La sesiune s-au prezentat doar deputații ACUM, iar liderii blocului au declarat că PDM, PSRM și Partidul „Șor” ar trebui să-și asume public paralizarea activității Parlamentului.


Pub