(video) Un minor în vârstă de 16 ani, reținut după ce a jefuit un trecător

Un minor în vârstă de 16 ani, locuitor a capitalei, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sectorul Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui jaf.

Individul aflându-se pe bd. Bănulescu Bodoni, observând tânărul care se deplasa la domiciliu s-a apropiat de el și amenințând-ul cu răfuiala fizică în mod deschis i-a sustras un lănțișor din aur și mijloace bănești în sumă de 150 lei, după care a dispărut într-o direcție necunoscută. La fața locului imediat s-au deplasat polițiștii sect. Râșcani, pentru stabilirea circumstanțelor. Prejudiciul cauzat tânărului în vârstă de 22 de ani, constituie 6 150 lei.

În urma măsurilor speciale de investigație forțele de ordine au identificat și reținut suspectul, acesta fiind escortat la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vinovăția și totodată fiind recunoscut și de partea vătămată. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, anterior fiind în vizorul forțelor de ordine pentru infracțiuni similare.

Minorul este cercetat în stare de libertate iar pe acest caz fiind inițiată o cauză penală pentru jaf, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.


Pub