Cavcaliuc, despre contraprotestul cu minori și de ce poliția nu a intervenit: Ne-am descurcat excelent; E deducția dvs că-s copii

Șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a comentat privind contramanifestația față de flashmobul organizat de blocul ACUM, unde mai mulți tineri, majoritatea fiind copii, scandau cuvinte obscene.

„Este o deduciție a dvs, sunt presupuneri ale dvs. Acest lucru trebuie verificat, poliția documentează”, a spus Cavcaliuc, citat de Jurnal.

Foto: captură video Nicolae Josan

Întrebat de ce poliția nu a intervenit pentru a nu permite contramanifestanților să ajungă în fața Guvernului, în situația în care aceștia s-au adunat din timp pe strada 31 august și poliția, prezentă în număr mare în PMAN, ar fi putut opri contramanifestanții să vină peste oamenii prezenți la flashmobul împotriva scumpirilor, Cavcaliuc a spus că poliția a acționat „excelent”, dar și „poliție foarte multă nu există”.

„Da de ce dvs credeți că trebuia să intervenim? E viziunea dvs. Eu mă conduc de legislație. Foarte multă poliție nu există. Poliția a aplicat măsuri standard pentru a separa cele două tabere. Procedura prevede un anumit mod de intervenție și noi am făcut acest lucru excelent”, a mai spus Cavcaliuc.

UNIMEDIA precizează că zeci de tineri dubioși și cu fețele acoperite au apărut în fața Guvernului și au strigat în gura mare cuvinte necenzurate.


Pub