„Este mai rău Vlad Plahotniuc decât Igor Dodon și socialiștii?”. Ce a răspuns Maia Sandu

PE SCURT

„Pentru moment, da, Plahotniuc este răul cel mare, pentru că a capturat astăzi statul. Dodon poate fi un pericol, dar depinde de noi ca să creăm condiții pentru ca nici Dodon nici alții să nu mai poată face acest lucru”, susține copreședinta Blocului ACUM Maia Sandu.

Declarația a fost făcută la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, după ce a fost întrebată „dacă este mai rău Vlad Plahotniuc decât Igor Dodon și socialiștii”.

PE LUNG

Referindu-se la liderul PDM, Maia Sandu a menționat că nu ai ce să discuți cu cineva care a capturat statul despre eliberarea statului.

„Dodon poate își dorește să captureze statul, dar de asta trebuie să avem noi grijă și de asta când vorbim despre eliberarea statului din captivitate și demiterea unor capi, conducători ai unor instituții spunem despre comisii concursuri transparente de selectare a noilor persoane”, a spus ea.

Lidera PAS a precizat că înlăturarea lui Plahotniuc de la putere ar crea o fereastră, o oportunitate ca să fie consolidată independența instituțiilor statului, dar că reformele nu se fac peste noapte.

„Noi știm că există riscuri: când pleacă unul să vină altul, dar între acestea există o oportunitate politică de consolidare a acestor instituții. Noi nu spunem că odată eliminat acest personaj din viața statului Republica Moldova, lucrurile se vor îmbunătăți peste noapte. Noi spunem că odată eliberat putem să începem reformele autentice, atunci când vorbim de reforma justiție. Să avem în fruntea acestor instituții oameni independenți”, a adăugat Maia Sandu.

În ceea ce privește discuțiile cu socialiștii privind deblocarea situației politice din țară, lidera PAS a reiterat că blocul este gata să semneze un angajament public că după votarea legilor din pachetul antioligarhic, va „face un pas înapoi” prin demisia președintelui Parlamentului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.