Citiți mâine în „Jurnal de Chișinău”
Social 23 mai 2019, 19:45 | 1170

Cele mai importante articole din ediţia de mâine a săptămânalului „Jurnal de Chișinău”.

Buna seara, Vasile, doamnelor si domnilor! Managementul defectuos la Primaria Chisinau prejudiciaza bugetul municipal. Din 2007 pana in 2018, bugetul Primariei capitalei a fost pagubit cu sute de mii de lei in urma unor destituiri ilegale din diferite functii. Este vorba despre angajati ai Primariei Chisinau si ai unor subdiviziuni ale Consiliului Municipal. Acestia, la randul lor, au actionat in judecata autoritatile locale, apoi au fost restabiliti in functii si au incasat din bugetul municipal salariile restante, prejudiciul moral si cheltuielile de judecata. Litigiile dureaza, de obicei, ani de zile. Sumele incasate de functionari sunt de la zeci de mii pana la sute de mii de lei.

De asemenea, cititi maine un articol in care reporterii de la Jurnal de Chisinau au incercat sa ofere un raspuns la intrebarea: Cine este adolescenta care a fost aruncata, la inceputul acestei luni, de la etajul sapte al unei cladiri din capitala. Asta dupa ce ea si prietena ei ar fi fost violate de sase indivizi. Unde a invatat fata, ce copilarie a avut, ce alte circumstante au adus-o pe marginea prapastiei? De ce dupa aproape trei saptamani anchetatorii inca nu au oferit un raspuns la intrebarea cine sunt persoanele care au racolat-o si au exploatat-o sexual. Cert e ca profesorii fetei au avut numai cuvinte bune despre ea. Copila era orfana, iar de la 16 ani a disparut din vizorul autoritatilor. Detalii, in ziarul de maine.

De patru saptamani, PD nu mai sustine briefingul traditional. Iar pe retelele de socializare s-a remarcat ca, de mai bine de 40 de zile, liderul PD, Vladimir Plahotniuc, nu apare in public. Mai mult, se zvoneste ca el ar fi suferit un ictus cerebral. Jurnal de Chisinău a incercat sa afle daca este adevarat ca Plahotniuc ar fi pe patul de spital in strainatate ori nu. La Institutul de Neurologie si Neurochirurgie nu a fost internat niciun pacient cu acest nume pana acum. Fostul deputat PD Nae Simion Plesca ne-a spus insa ca: ”Gandurile noastre trebuie sa fie bune si sa ne gandim la bine”. Mai multe aflati maine din Jurnal de Chisinau. 

Opinia ta contează. Comentează!