16:51:28 28.03.2024
Stiri

Maia Sandu afirmă că Moscova și-ar dori alegeri LIBERE și corecte în R. Moldova, iar Igor Dodon nu este răul cel mai mare

Politică 23.05.2019 09:23 Vizualizări2931 Autor: Ziarul National
Maia Sandu afirmă că Moscova și-ar dori alegeri LIBERE și corecte în R. Moldova, iar Igor Dodon nu este răul cel mai mare


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritatea (PAS), Maia Sandu, crede că Igor Dodon și PSRM sunt sub influența directă a Moscovei, dar cu toate acestea crede că Federația Rusă și-ar dori alegeri libere și corecte în R. Moldova, în cazul în care vor fi alegeri anticipate. Totodată, Maia Sandu crede că răul cel mai mare nu este Dodon și socialiștii, ci Vlad Plahotniuc. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

Întrebată dacă într-adevăr crede că Moscova și socialiștii ar fi interesați în dezoligarhizarea R. Moldova, lidera PAS a spus: „Dorința unor alegeri libere și corecte se pare că este singurul lucru pe care îl avem în comun, chiar dacă la Moscova alegerile nu sunt libere și corecte. Ei cred că în alegeri libere ar avea șanse mai mari. Noi în alegeri libere am avea șanse mai mari și e corect ca cetățenii să decidă dacă la conducerea țării să ajungă cineva care împărtășește modelul Kremlinului de dezvoltare sau dacă trebuie să ajungă cineva care împărtășește modelul european. Regimul actual nu ne-a asigurat aceste alegeri libere și corecte”.

Totuși, politiciana admite că Moscova nu și-ar dori ca „ACUM” să preia guvernarea. „Noi nu suntem naivi și ne este clar că nu-și dorește Moscova ca Blocul „ACUM” să ajungă la guvernare și să ducem R. Moldova în UE”.

Maia Sandu lasă să se înțeleagă că poate trece și peste unele supărări, după ce Dodon a declarat că în Blocul „ACUM” ar fi unii „deputați naziști”. „El a spus mai multe declarații trăsnite de-a lungul timpului. Dacă acest regim rămâne la putere, societatea noastră moare. Dacă o să stau să mă supăr pe orice cuvânt urât spus la adresa noastră, atunci nu cred că aș fi foarte utilă”.

Întrebată dacă Plahotniuc este mai rău decât Dodon și socialiștii, pe care Blocul „ACUM” îi invită la discuții, lidera PAS a subliniat că primul a „capturat statul”.

„Plahotniuc a capturat statul. Nu ai ce să discuți cu cineva care a capturat statul despre eliberarea statului. Dodon poate își dorește să captureze statul, dar de asta trebuie să avem noi grijă. De aceea, când vorbim de demiterea unor capi, vorbim despre niște comisii, concursuri transparente de selectare a noilor persoane. Pentru moment, Vlad Plahotniuc este răul cel mare. Dodon poate fi un pericol, dar depinde de noi încât nici Dodon, nici alții care ar vrea să vină și să captureze statul să nu poată face acest lucru. Sunt sigură că el (Dodon n.r.) dorește să se elibereze de sub această influență. Dacă poate sau nu, o să vedem până la 9 iunie”, a conchis copreședinta Blocului „ACUM”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md