10:57:41 24.04.2024
Stiri

Blocul „ACUM”, o nouă PROPUNERE pentru PSRM: „Semnăm un angajament public, facem un pas înapoi”

Politică 23.05.2019 10:40 Vizualizări3132 Autor: Ziarul National
Blocul „ACUM”, o nouă PROPUNERE pentru PSRM: „Semnăm un angajament public, facem un pas înapoi” acum.md


Președinta PAS, Maia Sandu, nu crede că Blocul „ACUM” a dat dovadă de „egoism politic”, așa cum acuza ieri Igor Dodon, atunci când a cerut de la potențialii aliați funcția de spicher și cea de premier într-un guvern minoritar. De asemenea, Maia Sandu spune că Blocul „ACUM” este gata să semneze un angajament public, prin care se obligă să renunțe la funcția de spicher, după ce socialiștii vor vota legile de dezoligarhizare a instituțiilor statului.

„Nu știu la cine s-a referit (Dodon n.r.). Noi suntem cei care am pus în prim-plan procesul de eliberare a statului din captivitate. Considerăm că asta este sarcina numărul unu. De aici trebuie să începem. I-am invitat să se alăture pe cei care au curaj și voință să examineze primele inițiative legislative în acest sens. Cred că cetățenii o să ne judece dacă o să se ajungă la anticipate, dar noi am fost cei care am venit cu propuneri concrete de a rupe acest blocaj. Pe noi nu ne preocupă funcțiile. Pe noi ne preocupă demontarea sistemului oligarhic care a capturat statul și revenirea la procesele democratice ucise de actuala putere”, a menționat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Politiciana a fost întrebată dacă nu a însemnat „egoism politic” faptul că se insistă pe un guvern minoritar condus de „ACUM”.

„Noi suntem singurii care am venit cu o soluție pentru această situație. Am spus că suntem gata să ne asumăm dezastrul pe care îl lasă actualul Guvern. Sunt numeroase probleme care nu sunt la vedere. Pe lângă asta, noi suntem cei mai credibili în restabilirea relațiilor cu partenerii străini și obținerea resurselor financiare. Dacă ar fi un guvern al PD sau unul susținut de PSRM și PD, oricare dintre aceste guverne ar veni cu bagajul guvernării PD-iste care a comis mai multe încălcări ale proceselor democratice și nu ar putea să restabilească finanțarea externă. Noi nu avem acest bagaj, suntem credibili în Occident și am putea să facem acest lucru foarte repede”.

În același context, Maia Sandu afirmă că Blocul „ACUM” a făcut tot posibilul pentru a debloca activitatea Parlamentului, pentru a fi evitate alegerile anticipate. Mai mult, ea spune că Blocul „ACUM” este gata să semneze un angajament public, potrivit căruia Andrei Năstase își va da demisia din funcția de spicher, după ce va fi votat „pachetul antioligarhic”.

„Am făcut tot ce se putea pornind de la situația în care ne-am pomenit. E trist că am ajuns să avem partide cu care aproape nu poți să discuți. Oamenii care sunt în celelalte partide au comis ilegalități atât de grave, încât nu poți să te așezi și să discuți, iar vina este a celor care au intrat în politică pe ușa din spate, cu ajutorul banilor murdari. Am făcut tot ce s-a putut și suntem în continuare deschiși, poate să semnăm un angajament public că, după votarea legilor, facem un pas înapoi”, a adăugat sursa citată.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md