(foto) Noul Mercedes-Benz GLE 580 este mai performant decât un Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+

Mercedes-Benz extinde gama de modele ale noii generaţii GLE prin introducerea vesiunii GLE 580 4MATIC cu motor V8 electrificat, care a fost prezentat în premieră pe noul GLS.

Cu acesta în dotare, anume acest model devine cel mai puternic din gama actuală, înainte de apariţia versiunii AMG de top, depăşind la capitolul putere chiar şi noul Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+.

Modelul GLE 580 4MATIC este dotat cu un V8 care consumă benzină şi este parte a unui sistem de propulsie mild hybrid. Din acesta mai face parte un sistem electric de 48 V la bord şi un demaror-generator integrat. Unitatea pune la dispoziţie 489 CP și 700 Nm de cuplu, cu încă 22 CP şi 250 Nm generaţi suplimentar la nevoie şi pentru o perioadă scurtă de timp de către sistemul EQ Boost. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate deocamdată.

Generatorul de pornire integrat (ISG) este responsabil pentru funcțiile hibride, cum ar fi EQ Boost sau recuperarea energiei, permițând în același timp economii de combustibil care au fost rezervate anterior tehnologiei hibride de înaltă tensiune. ISG elimină necesitatea unei unități cu o curea pentru componentele auxiliare din partea frontală a motorului, ceea ce reduce lungimea totală a acestuia. Designul subțire al motorului, împreună cu separarea fizică a sistemului de admisie şi evacuare, a generat mai mult spaţiu pentru sistemul de post tratare a gazelor de eşapament care se află acum mai aproape de sursa acestora.

Sistemul electric de 48 V de la bord servește cu energie nu numai consumatorii de mare putere, cum ar fi pompa de apă și compresorul sistemului de climatizare, ci şi ISG-ul, care furnizează, de asemenea, energie bateriei prin intermediul unui proces de recuperare extrem de eficient.

De asemenea, noul GLE 580 4MATIC mai vine cu cele mai recente inovații tehnologice ale companiei, inclusiv sistemul de tracțiune integrală variabilă 4MATIC. În cockpit dispune standard de sistemul multimedia MBUX şi două monitoare color de 12.3 inci fiecare.

Preţul de start al unei astfel de maşini a fost anunţat în SUA, acolo unde va şi fi disponibil iniţial. Pentru minim 76.800 de dolari se oferă în schimb un SUV cu o listă extinsă de echipamente standard, inclusiv cu suspensie pneumatică AIRMATIC cu amortizoare adaptivă, tapițerie din piele şi pachet exterior AMG Line, cu jante de 22 de inci opţionale.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/