(video) Motoarele anului 2019! Cel mai bun e al Ferrari, iar cele ale Jaguar I-PACE au câştigat alte trei titluri

Câştigătorul concursului „Motorul internaţional al anului”, ediţia 2019 organizată în Stuttgart de către revista Engine Technology International, a devenit pentru a patra oară consecutiv V8-ul bi-turbo de 3.9 litri produs de Ferrari! Este vorba despre agregatul care propulsează modele ca 488 GTB, 488 GTB Spider, 488 Pista şi 488 Pista Spider.

Organizatorii au mai anunţat care sunt cele mai bune propulsoare în alte 11 categorii, în unele dintre care nu se mai ia în considerare volumul, ci puterea generată.

Aşadar, cea mai recentă versiune a unui motor V8 al Ferrari a cucerit marele titlu al acestui concurs pentru a patra oară consecutiv, devenind prima unitate de propulsie din istoria concursului, care a luat patru premii la rând. Totodată, anul acesta Ferrari a mai ridicat trofee în alte trei categorii.

Astfel, numărul total al premiilor cucerite de agregatele Ferrari se ridică la 31, un număr record de câştiguri pe care nu îl are vreo altă companie producătoare de maşini.

Pe lângă titlul de Motorul Internaţional al Anului 2018, V8-ul de 3.9 litri a fost desemnat cel mai bun în categoria “Cel mai performant motor” şi “Cel mai bun cu peste 650 CP”, iar versiunea sa de 3.855 cm³ de pe Ferrari Portofino şi GTC4Lusso T a câştigat titlul “Cel mai bun între 550 şi 650 CP”.

Mai interesant este că Maşina Anului 2019 în Europa şi în lume, noul Jaguar I-PACE, a reuşit să cucerească trei titluri!

Cele două motoare electrice care răspund de propulsia electromobilului au fost considerate demne de “Cea mai bună unitate de propulsie electrică”, “Cel mai bun motor nou” şi “Cel mai bun motor care produce între 350 şi 450 de CP”!

Clasamentul general:

Motoarele participante şi câştigătoare la toate categoriile/titlurile concursului (însoţite de filmuleţe cu unele păreri ale juraţilor):

  • Cel mai bun, care produce între 150 şi 250 de CP – unitatea TFSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri a celor de la Audi

  • Cel mai bun, care produce între 250 şi 350 de CP – unitatea turbo de 2.5 litri a celor de la Porsche

  • Cel mai bun, care produce între 350 şi 450 de CP – unitatea electrică de pe Jaguar I-PACE

  • Cel mai bun, care produce între 450 şi 550 de CP – motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri al celor de la AMG

  • Cel mai bun, care produce între 550 şi 650 de CP – motorul V8 de 3.855 cm³ al celor de la Ferrari

  • Cel mai bun cu peste 650 de cai putere – motorul V8 de 3.9 litri al celor de la Ferrari

  • Cel mai bun motor nou – unitatea electrică de pe Jaguar I-PACE

Vezi şi: (foto) Maşina Anului 2019 în Europa şi în lume, noul Jaguar I-PACE, a ajuns în Moldova

  • Cea mai bună unitate de propulsie hibridă – unitatea cu motor de 1.5 litri şi cu trei cilindri la bază, produsă de BMW pentru i8

  • Cel mai performant motor – V8-ul de 3.9 litri al celor de la Ferrari

  • Cel mai bun motor electric sau unitate de propulsie electrică – cea de pe Jaguar I-PACE

Concursul „Motorul Internațional al Anului” se desfăşoară anual începând cu anul 1999. Un grup internațional format deja din 70 de jurnaliști auto din 31 de ţări (inclusiv o persoană din România) aleg cele mai bune motoare ale anului într-o serie de categorii diferite.

Pentru fiecare categorie, membrilor juriului li se propune să aprecieze cele mai bune motoare, reieşind din impresiile lor subiective când au mers pe maşini propulsate de acestea, cunoștințele lor tehnice, ținând cont de caracteristici precum economia de combustibil, performanța, zgomotul și manevrabilitatea, etc. Juraţiilor li se oferă câte 25 de puncte pentru a alege cinci motoare preferate din fiecare categorie.

Vezi şi: (video) Top cele mai bune motoare ale anului 2018! Şase titluri din 13 le-au câştigat agregate Ferrari

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/