(video) Noul Renault Arkana: Ediţia de start a modelului s-a epuizat în doar trei ore

(update 24.05.2019) Filiala rusească a companiei Renault anunţă astăzi că ediţia de start Edtion One pentru noul Arkana s-a epuizat în doar trei ore după prezentare. Aceasta era compusă din 100 de automobile cu motoare cu 150 de CP şi în echipare maximă.

Clienţii le-au putut comanda doar online, iar în schimb s-au mai ales cu o serie de beneficii: livrarea maşinii direct la uşa casei )până la 200 km de dealer) cu semnarea actelor pe loc, aprobarea unui eventual credit online, achitarea automobilului online, dar şi o garanţie specială de cinci ani pentru motor, cutia de viteze şi componentele lor adiţionale.

Ca urmare a acestui succes, compania mai face disponibile alte 100 de maşini Edition One. Un alt lucru interesant este că lista de aşteptare pentru achiziționarea maşinii, care va fi propusă ulterior în afara showroom-ului online, a depăşit cifra de 10.000! Preţul de start al noului Arkana în Rusia încă rămâne necunoscut.

Iată lista de dotări ale Arkana Edition One, dar şi caracteristicile dinamice ale maşinii (acceleraţie în 10.2-10.5 secunde şi o viteză maximă de 191 km/h), neanunţate anterior: (document în limbă rusă doar; dacă nu apare imediat actualizează pagina)

[embeddoc url=”https://www.cdn.renault.com/content/dam/Renault/RU/personal-cars/arkana/19_ARKANA_Pricelist-20190522.pdf” download=”none”]


(23.05.2019) Premieră la Moscova: Noul Renault Arkana – primul SUV coupe al mărcii este acum de serie

Premieră grandioasă la Moscova. În august 2018, la Moscova International Motor Show, grupul Renault a arătat lumii un show-car numit Arkana. Astăzi a dezvăluit varianta care va intra în producţie de serie a acestui SUV coupe.

Modelul va fi disponibil în mai multe ţări, însă deocamdată se lansează pe piaţa din Federaţia Rusă din această vară.

Renault Arkana este construit pe baza platformei B0, ca şi cea folosită de noul Duster, însă 55% din toate componentele pe care le are sunt noi. Încă o deosebire de Duster este şasiul/corpul maşinii care a fost ranforsat cu elemente suplimentare, care vor contribui inclusiv la minimizarea ruliului. Inginerii au mai lucrat la reducerea vibraţiilor şi izolarea fonică.

Servodirecţia pe care o are este una nouă, asistată electric! La capitolul siguranţă, noul Arkana este dotat cu sistemele de bază care sunt cerute la nivel internaţional, printre care şi şase perne de aer: două frontale, două laterale şi două de tip cortină.

În galeria de imagini îi poţi analiza dimensiunile. Adăugăm aici că volumul portbagajului îi este de 508 litri şi poate fi extins până la 1.333 de litri cu rabatarea banchetei din spate. Garda la sol îi măsoară 208 mm şi are unghiuri de atac/degajare de 18 şi 25 de grade respectiv.

Clienţilor din Federaţia Rusă li se va pune la dispoziţie şapte culori pentru caroserie şi trei modele de jante de 17 inci. Din punct de vedere al designului exterior modelul de serie a rămas în mare parte neschimbat.

Noul model păstrează farurile în forma literei C (LED Pure Vision în echipare de top) pe care le-am văzut pe Megane, Talisman sau Koleos. Fața are un aspect dinamic, unde toate liniile ce pornesc chiar de la grila frontală par să curgă spre spate asigurându-i noului Arkana niște forme de fluide extrem de frumoase. Spatele este dominat de stopurile LED Edge Light ce se unesc pe mijlocul portbagajului, în timp ce acoperișul nu este din sticlă aşa cum îl avea prototipul său.

La interior, planşa de bord este preluată din nou de pe Duster. Diferite aici sunt doar deflectoarele sistemului de climatizare, ecranul sistemului multimedia, dar şi volanul. Altfel este şi levierul cutiei de viteze, panourile portierelor şi scaunele. Apropo, volanul şi scaunele faţă beneficiază de încălzire (opţional şi parbrizul).

Printre alte dotări care se vor găsi la bord se numără: sistem multimedia Easy Link cu ecran tactil de 8 inci, suport al interfeţelor Apple CarPlay, Android Auto și Yandex.Auto, un sistem de acces şi pornire a motorului fără cheie, sistem de climatizare automată, sistem de monitorizare la 360 de grade prin camere video, un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte şi altele.

O dotare interesantă pe care o vor aprecia iubitorii de muzică este un sistem audio Bose cu opt difuzoare, cu un amplificator și cu un subwoofer. Iar prin tehnologia MULTI-SENSE cu un comutator specific, şoferului i se oferă oportunitatea de a alege unul din trei moduri de rulare (Eco, Sport, My sense) sau una din cele opt culori ale sistemului de iluminare ambientală.

Sub capotă, din nou, deocamdată pentru piaţa din Federaţia Rusă, vor exista două motoare la alegere. Cel de bază (va fi oferit mai târziu) va fi unul natural aspirat de 1.6 litri, care produce 114 CP şi 156 Nm de cuplu. Acesta poate fi cuplat fie la o cutie de viteze manuală sau variator X-Tronic, ambele în combinaţie cu tracţiune faţă, fie la cutia de viteze mecanică cu şase trepte în combinaţie cu sistem de tracţiune integrală smart All Mode 4×4-i.

Al doilea motor va fi cel dezvoltat de grupul Renault şi Daimler de comun, care a debutat deja pe mai multe modele ale Alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, inclusiv pe noul Duster. Este pe benzină, are un volum de 1.33 litri şi produce 150 CP/250 Nm de cuplu. Mașinile cu acest motor sunt echipate doar cu un variator, în timp ce tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală, la alegere.

Noul Renault Arkana este deja disponibil pentru comandă, iniţial online. Într-un astfel de mod se propune aşa-zisa ediţie limitată Edition One cu motor turbo şi în nivel de echipare maxim. O astfel de maşină costă 1.419.990 (19.808 euro) sau 1.499.990 de ruble (20.227 euro) pentru versiunea cu tracţiune faţă şi integrală respectiv.

Federaţia Rusă nu este singura piață care va vedea noul SUV coupe din segmentul C, dezvoltat de grupul Renault. Prezentat în martie la Seul Motor Show, prototipul XM3 INSPIRE a devenit prevestitorul unui Arkana pentru Coreea de Sud. Exclusiv pentru ea, acest nou model va fi produs la uzina din Busan și va fi în vânzare din prima jumătate a lui 2020.

Când şi dacă va ajunge în Republica Moldova, deocamdată nu se cunosc detalii.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Prime impresii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise