(video/update) Cât costă noul Opel Corsa-e – primul electromobil al mărcii germane

(update 17.06.2019) Opel a anunţat preţul de start al primului său electromobil. În Germania, poate fi comandat acum pentru 29.990 de euro cu taxe incluse, iar dacă sunt valabile şi anumite scutiri din partea statului, suma totală se mai poate reduce.

Maşina în nivel de echipare de bază, numit Selection, include deja un sistem de climatizare automată cu funcţie de control de la distanţă, o frână de parcare electrică, sistem de pornire Keyless, sistem multimedia cu ecran tactil color de 7 inci şi suport al interfeţelor Apple CarPlay și Android Auto, precum şi sistem de avertizare în cazul unei eventuale coliziuni frontale cu funcţie de frânare de urgență automată și detectare de pietoni, alături de unul de menţinere în bandă, printre altele.

Al doilea nivel de echipare este numit Edition şi are un preţ de start de 30.650 de euro. Un Corsa-e First Edition are aproape toate dotările incluse la un preţ de 32.900 de euro, printre care: faruri LED, jante din aliaj uşor de 17 inci, caroserie în două culori şi o cabină de pilotaj complet digitalizată. Adiţional se oferă şi alte sisteme de siguranță de top în segment, iar pentru alţi 700 de euro şi farurile de top IntelliLux LED matrix light.

În Germania mai există şi un program atractiv de leasing direct de la producător. De exemplu, un Corsa-e “First Edition” poate fi luat cu doar 299 de euro lunar.

În context, a fost anunţat totodată şi preţul de start pentru primul PHEV marca Opel.


(23.05.2019) Premieră mondială: Noul Opel Corsa-e – primul electromobil al germanilor

Opel devine electric introducând noua generaţie Corsa din start ca electromobil. Cu ajutorul celei de-a șasea generații complet noi de autovehicule Corsa (F), producătorul german oferă în premieră o versiune electrică pe baterie cu o autonomie de 330 de kilometri (WLTP, cifră provizorie).

Opel Corsa este cel mai bine vândut model al mărcii. Peste 13.6 milioane de unități au fost produse de la premiera mondială din 1982. Corsa a asigurat mobilitatea pentru milioane de oameni, iar acum le oferă acces la conducerea fără emisii.

Opel produce autoturisme de 120 de ani și întotdeauna a pus tehnologia la dispoziția unui public larg de cumpărători de autoturisme. Noul Corsa electric oferă mobilitate electrică de ultimă oră. Cu o autonomie de 330 km conform WLTP, modelul Corsa electric cu 5 locuri este potrivit pentru utilizarea zilnică, nerestricționată. Bateria de 50 kWh poate fi încărcată rapid până la 80% din capacitate în 30 de minute.

Modelul Corsa electric este pregătit pentru toate opțiunile de încărcare – prin cablu, stație de încărcare sau încărcare de mare viteză – în timp ce bateria beneficiază de o garanție de 8 ani! Nivelul de încărcare poate fi consultat cu ajutorul aplicației myOpel, pentru a putea optimiza în orice moment timpii și costurile de încărcare.

În plus, autonomia poate fi adaptată de către șofer, care are la dispoziție trei moduri de conducere – Normal, Eco și Sport. Sport crește agilitatea și dinamica de conducere, cu o scădere moderată a autonomiei. În modul Eco, autovehiculul Corsa electric devine un alergător de anduranță, sporind semnificativ autonomia, cu impact minim asupra confortului.

Sistemul de propulsie al modelului Corsa electric îmbină conducerea fără emisii cu plăcerea de a conduce. Datorită puterii generate de 136 CP și a unui cuplu maxim instantaneu de 260 Nm, printre caracteristici se numără răspunsul rapid, agilitatea și performanța dinamică. Modelul Corsa electric are nevoie de numai 2.8 secunde pentru a accelera de la zero la 50 km/h și de numai 8.1 secunde de la pe loc şi până la 100 km/h, la fel ca autovehiculele sport. (Numărul de CP, Nm şi cifre de dinamică sunt similare cu ale noului Peugeot e-208 pentru că sunt făcute pe o platformă.)

Modelul Corsa electric își datorează aspectul dinamic designului sportiv și păstrează dimensiunile exterioare compacte ale generațiilor anterioare. Având o lungime de 4.06 metri, Corsa rămâne un autovehicul cu cinci locuri agil, practic și bine configurat. Linia acoperişului este asemănătoare unui coupe, cu 48 mm mai coborâtă față de versiunea anterioară, fără să afecteze spațiul pentru cap. Șoferul are o poziție de ședere coborâtă cu 28 mm.

Centrul de greutate coborât favorizează manevrabilitatea și dinamica de conducere. Reacțiile sunt mai dinamice, pentru mai multă plăcere de a conduce. Interiorul modern, cu un post de conducere complet digitalizat, poate fi îmbunătățit și mai mult prin scaune cu tapițerie din piele.

Tehnologiile și sistemele de asistență care sunt întâlnite de obicei în segmentele de piață superioare își fac debutul în cadrul modelului Corsa electric. Dotările de top includ farurile adaptive, cu funcție anti-orbire IntelliLux LED matrix, pe care Opel le oferă pentru prima dată în segmentul de autovehicule de mici dimensiuni. Cele opt segmente de LED-uri, controlate de camera frontală de ultimă generație, adaptează în mod continuu fasciculului luminos la fiecare situaţie din trafic.

Sistemele avansate de asistență pentru șofer oferă siguranță suplimentară, tangibilă. Datorită noului sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere cu ajutorul camerei video frontale poate detecta acum informații suplimentare, cum ar fi indicatoarele rutiere cu LED-uri. Pe ecran sunt afișate, de asemenea, limitele de viteză memorate în sistem.

Iar cruise controlul adaptiv pe bază de radar și sistemul Flank-Guard pe bază de senzori debutează în echiparea noului model Corsa. De asemenea, sunt disponibile sisteme precum asistența privind unghiul mort și o varietate de sisteme de asistență la parcare.

Sistemul Multimedia Navi cu ecran color tactil de 7 inci, precum și vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu ecran color tactil de 10 inci includ, de asemenea, noul serviciu de telematică Opel Connect. Funcții utile, precum navigație live cu informații în timp real din trafic și legătura directă cu serviciul de asistență rutieră și apel de urgență, le oferă șoferului și pasagerilor mai multă siguranță și mai mult confort.

Opel va începe să preia comenzi pentru noul Corsa-e în câteva săptămâni. Livrările vor începe înainte de sfârșitul anului curent. Preţul de start nu a fost anunţat deocamdată. Mai multe detalii despre alte dotări şi motorizări la fel vor fi dezvăluite mai târziu.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise