/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ De ziua ușilor deschise la Parlament, mai multe grupuri de persoane au vizitat astăzi holurile și sălile Legislativului

missing
23 mai 2019, ora 19:26

De Ziua Parlamentului, Legislativul și-a deschis larg ușile pentru vizitatori. Deși cetățenii au avut acces liber, puțini au venit să afle în ce condiții muncesc aleșii poporului. Cei care au ales însă să treacă pragul Parlamentului, au fost uimiți de holurile strălucitoare și fotoliile din piele ale deputaților. Oamenii s-au întrecut în a face selfie, dar spun că nu ar rămâne să lucreze acolo.   

Cei șapte vizitatori care au venit primii la o excursie în clădirea Legislativului au fost uimiți chiar de la intrare de condițiile în care sunt întâmpinați deputații.

Vreau să văd în ce condiții ei lucrează. –Și cum vă pare? –Foarte bine, foarte frumos.”

În interior e mai frumos decât în afară.

–Prima impresie? –Da, trăim bogat. O țară bogată cu cetățeni săraci. Să trăim măcar jumătate cât trăiesc ei aici, așa în bogăție și noi.

Însă, înainte de a începe excursia, unii s-au arătat indignați de componența plenului.

I se dă lui Șor nu știu câți ani, după asta o altă judecată îi mai adaugă câțiva și noi îi facem loc în Parlament. –Întrebările astea cred că puteți să le adresați la judecată.

În interiorul clădirii oamenii au fost conduși de ghidul Parlamentului. După ce au admirat Sala Europei și cadourile protocolare din muzeu, aceștia s-au repezit să încerce fotoliile de piele ale deputaților. Nu au ezitat și să-și facă câte un selfie.

Păi aici poți să stai o viață întreagă. –De ce? –Nu vedeți ce condiții le-au creat? EI luptă pentru scaunele astea, nu pentru popor.

Foarte confortabil. Sunt condiții europene, dar numai nu lucrează.

Fiecare spune că în realitatea ea arată puțin altfel. Deci noi o vedem și ne pare foarte mare, dar în realitate este mai mică.

Întrebați dacă ar vrea să lucreze în Legislativ, vizitatorii au răspuns că fotoliile de aici îi predispun mai mult la odihnă.

Ați lucra aici? –Nu. Mie îmi place să lucrez, dar aici nu prea se lucrează.

Nu numai să lucrez, dar să mă odihnesc în cresla asta că e foarte bună.

Iar cu ocazia sărbătorii, vizitatorii s-au întrecut în urări  în adresa deputaților.

Minte multă și să nu se creadă mai deștepți decât poporul care îl aleg, dar ei nici nu vor să lucreze.

Să fie mai îndrăzneți, mai străduitori la întrebările lumii.

Tot astăzi, Legislativul a lansat și o platformă on-line, unde oamenii se pot înregistra pentru excursii. Din 2014, în clădirea Parlamentului au fost organizate peste 30 mii vizite.

 

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram